Újabb Harry Potter sztori – Halloweenra érkezik

Nem tud és nem is akar elszakadni Harry Potter kalandjaitól J.K. Rowling a rajongók legnagyobb örömére. A könyvek után ugyanis már több rövidebb írása is megjelent a varázslótanoncról. Egy újabbal jelentkezik Halloweenra.

 

Már többször hangsúlyozta J.K. Rowling, hogy nem tervez több Harry Potter könyvet, sőt mára már fontosabb számára másik karaktere Cormoran Strike és a nyomozós krimisorozata. Ezzel együtt már-már rendszerességgel jelentkezik az írónő egy-egy hosszabb-rövidebb novellával a varázslótanoncról vagy éppen a varázslóvilág jeles képviselőiről.

Most egy újabb történettel lepi meg a rajongókat J.K. Rowling, aki ezúttal Harry Potter és a Főnix Rendjéből ismert Dolores Jane Umbridge főszereplésével jelentet meg egy írást honlapján Halloweenkor. A Sötét Varázslatok Kivédése tantárgy oktatója – aki főinspektora is volt Roxfortnak, majd végül életfogytig tartó száműzetésre ítélték Azkabanba –, nem éppen kedvenc karaktere a Harry Potter rajongóknak, ám mégis nagy érdeklődésre tart számot. Rowling szerint ugyanis ő az egyetlen, aki Voldemorton kívül tényleges fizikai sebet ejtett Harryn, és Umbridge iránt ezért is nagy a kíváncsiság, fejtette ki saját honlapján a szerző.

Rowling jelenleg egyébként a Legendás állatok és megfigyelésük című könyv filmadaptációjának forgatókönyvén dolgozik, melyből a tervek szerint három rész is a filmvászonra kerül majd 2016-ban.