Filmvásznon Harry Potter tankkönyve

Újabb könyve kerül filmvászonra J.K. Rowlingnak, ráadásul mindjárt három résszel. Trilógia készül ugyanis a Harry Potter sorozat legismertebb fiktív tankönyvéből, a Legendás állatok és megfigyelésükből.

A varázslótanonc történeteivel világhírűvé vált írónő korábban már leszögezte, hogy nem ír több Harry Potter könyvet, de ennek ellenére – a rajongók nagy nyomásának köszönhetően is – már több kisebb sztorit is írt Pottermore.com oldalán az ifjú varázslóhoz kapcsolódóan. Így például egy kisregényt, melyben Harry már családos férfi, illetve emellett egyik kedvenc karakterének, Celestina Maggica életrajzát is összeállította nemrégiben.
Így néha-néha azért csöpögtet egy-egy kisebb Harry Potter sztorit az írónő, de mindig kiemeli, hogy nem lesz több könyv. Lesz azonban a Harry Potter sorozatban is jó párszor szóba kerülő fiktív tankönyvből, a Legendás állatok és megfigyelésükből. Sőt egyből egy trilógia, melynek forgatókönyvét maga Rowling írja. A Variety információi szerint már a filmek rendezője is megvan, az írónő elképzelése alapján David Yates, az utolsó négy Harry Potter-film készítője jegyzi majd az újabb mozit.
A történet központjában a könyv szerzője, Göthe Salmander lesz, a sztori pedig Harry Potter kalandjai előtt hetven évvel játszódik New Yorkban. J.K. Rowling hozzátette, ez egyáltalán nem egy előzményfilm lesz, hanem egy teljesen különálló sztori.
A Legendás állatok és megfigyelésük könyv szerzői jogáról egyébként már korábban lemondott Rowling, mindezt tette azért, hogy az eladásukból befolyt bevétel 80 százalékát egy éhező és szegény gyerekeket segítő szervezet kaphassa meg.