Potter 1500

Szenzációs történettel rukkolt elő J.K. Rowling, a Harry Potter széria alkotója. Az írónő egy rövid, mindössze 1500 szóból álló novellát tett közzé a Pottermore oldalon. Az aprócska írás nem tartalma, vagy megformálása miatt szenzációs, hanem egyszerűen azért, mert Rowling és kiadója is többször úgy nyilatkozott, nem lesz folytatása a könyveknek.

A Huffington Post beszámolója szerint azonban a most megjelent kisregény egyértelműen a folytatása a sorozatnak, hiszen a felnőtt, immár házas és őszülő varázslók történetét meséli tovább a szerző. Folytatás ez a javából, akkor is, ha az eddigi regényekhez képest rövid és meglehetősen laza kis történet.
Az új Potter-sztori szerint a harmincnégy esztendős, nős és erősen őszülő, varázsló, aki továbbra is homlokán viseli misztikus sebhelyét, régi barátaival találkozik. A történetben Harry a mágiaügyi minisztériumban dolgozó Hermione és a családi vállalkozást működtető Ron társaságában látogat ki egy, a regény világából ismerős kviddics bajnokságra, ahol…
Talán jobb, ha a folytatást meghagyjuk a rajongóknak, hiszen valószínűleg perceken belül megjelennek a neten az első nyersfordítások.
Az mindenesetre határozottan elgondolkodtató, hogy az írónő a hatkötetes sorozat, utolsó 2007-ben megjelent darabja óta nem nyúlt a tinédzsergenerációt felnevelő sebhelyes varázsló karakteréhez.  Rowling is, és kiadója állítja, hogy a novella nem jelenti a széria folytatását, efféle terveket egyelőre nem fontolgatnak.
A rajongók azonban remélik, hogy folytatás tervének tagadása és a novella megjelentetése között feszülő ellentmondás egy új regényben fog feloldódni. A pesszimistább hangok szerint az aprócska írás közzététele csak egy kis figyelemfelkeltő marketingfogás, az optimisták azonban abban bíznak, hogy a következő kötetet beharangozó reklámkampány nyitánya. 
Hamarosan kiderül.