A Xenogenezis vége

MEGJELENT: 2020. február 17., hétfő | SZERZŐ: Vape

Hibridek címmel jelent meg Octavia E. Butler Xenogenesis trilógiájának utolsó része. Az amerikai írónő ezzel a történettel is a képzelet határait feszegeti, ráadásként méltó módon zárja le végtelenül elgondolkodtató sorozatát – írja a kiadó a befejező részről.

Kép forrása

Átváltozás címmel folytatódik Octavia E. Butler Xenogenesis trilógiája. A történet második része is éppen olyan elgondolkodtató, mint a nyitókötet – írtuk a minap a második rész ajánlójában. Az amerikai írónő végül trilógiáig bővítette a Xenogenezis sorozatot, aminek harmadik, egyben befejező részét is olvashatjuk magyarul.
A Hibridek című epizód az előző kötet főszereplője, Akin történetét viszi tovább a harmadik kötet. Az már ugyanis kiderül a történetből korábban, hogy az emberek és az oankálik azóta párosodnak egymással, hogy az idegen faj megmentette a nukleáris háború utolsó túlélőit. A hímek és nőstények mellett létező, harmadik nemű ólojok célja, hogy addig kísérletezzenek az emberi DNS-en, míg létre nem hoznak egy olyan hibridet, ami képes életben maradni a világűr legkegyetlenebb feltételei közt is. 
Egy ilyen hibrid Jodahs is, aki azért különleges, mert az első földönkívüli, akit emberi anya szült meg. Ahogy felnő és a teste érettségi szakaszba lép, úgy fedezi fel különleges képességeit, egyebek közt az alakváltást és a gyógyítást. Jodahs azonban idegennek számít az idegenek között is a származása miatt, és ha nem tanulja meg kontrollálni a félelmét, valamint nem veszi sikerrel a metamorfózisokkal járó kihívásokat, akkor nem a két faj megmentője, hanem végzete lesz…
Megosztás