Maigret és a titkos szerető

Még egy magyar lány is segít tanúként Maigret felügyelőnek legújabb nyomozásában. Georges Simenon Maigret és a titkos szerető című kötete hamarosan megjelenik a hazai könyvpiacon is.

Kép forrása

A Maigret nyaralni megy, a Maigret és a vérfoltos öltöny, a Maigret és az egyes számú zsilip, illetve az Az evertoni órásmester után újabb Georges Simenon kötet ajánlhatunk. Mindezt persze – akárcsak az eddigieket – jó szívvel! A belga író újabb, különleges krimije jelenik ugyanis meg augusztus elején magyarul, Maigret és a titkos szerető címmel. Ugyan a könyvesboltok polcaira csak a következő hónapban kerül, a kiadó azonban már júliusban felteszi az előrendelési listára a könyvet.
A történet főhőse természetesen Maigret főfelügyelő, aki persze újabb ügybe bonyolódik. Egy Cécile nevű fiatal lány ugyanis már hónapok óta bejár a rendőrségre, hogy felkeresse a bűnügyi osztályt. Közben mindig arról panaszkodik, hogy éjjelente egy titokzatos alak jár a lakásban, ahol idős, magatehetetlen nagynénjével lakik. Mikor Cécile utoljára jelenik meg a rendőrségen, Maigret nem tudja azonnal fogadni, és mire sort kerítene rá, már hiába keresi a lányt. Később őt és a nagynénjét is holtan találják.
Főfelügyelőnk természetesen beleveti magát az ügyben. A nyomozás során kihallgatja a bérház lakóit, köztük a bőbeszédű házmesternét és egy magyar lányt, Nusit, valamint a korábban már elítélt, büntetett előéletű Dandurand urat. Közben az öreg nagynéni temetésén minden rokon megjelenik, akinek valamiféle haszna származhat az asszony halálából. A rokonság közül ráadásul többen önként keresik fel a főfelügyelőt, hogy tisztázzák magukat. Maigret sejtéseit és ösztönét követve próbálja kiismerni az elhunytak környezetét, ám bizonyíték híján nem tehet semmit a fő gyanúsított ellen. Persze mindent megtesz azért, hogy előkerítse a hiányzó bizonyítékot…