Maigret és a titkos szerető

MEGJELENT: 2019. július 17., szerda | SZERZŐ: Vape

Még egy magyar lány is segít tanúként Maigret felügyelőnek legújabb nyomozásában. Georges Simenon Maigret és a titkos szerető című kötete hamarosan megjelenik a hazai könyvpiacon is.

Kép forrása

A Maigret nyaralni megy, a Maigret és a vérfoltos öltöny, a Maigret és az egyes számú zsilip, illetve az Az evertoni órásmester után újabb Georges Simenon kötet ajánlhatunk. Mindezt persze – akárcsak az eddigieket – jó szívvel! A belga író újabb, különleges krimije jelenik ugyanis meg augusztus elején magyarul, Maigret és a titkos szerető címmel. Ugyan a könyvesboltok polcaira csak a következő hónapban kerül, a kiadó azonban már júliusban felteszi az előrendelési listára a könyvet.
A történet főhőse természetesen Maigret főfelügyelő, aki persze újabb ügybe bonyolódik. Egy Cécile nevű fiatal lány ugyanis már hónapok óta bejár a rendőrségre, hogy felkeresse a bűnügyi osztályt. Közben mindig arról panaszkodik, hogy éjjelente egy titokzatos alak jár a lakásban, ahol idős, magatehetetlen nagynénjével lakik. Mikor Cécile utoljára jelenik meg a rendőrségen, Maigret nem tudja azonnal fogadni, és mire sort kerítene rá, már hiába keresi a lányt. Később őt és a nagynénjét is holtan találják.
Főfelügyelőnk természetesen beleveti magát az ügyben. A nyomozás során kihallgatja a bérház lakóit, köztük a bőbeszédű házmesternét és egy magyar lányt, Nusit, valamint a korábban már elítélt, büntetett előéletű Dandurand urat. Közben az öreg nagynéni temetésén minden rokon megjelenik, akinek valamiféle haszna származhat az asszony halálából. A rokonság közül ráadásul többen önként keresik fel a főfelügyelőt, hogy tisztázzák magukat. Maigret sejtéseit és ösztönét követve próbálja kiismerni az elhunytak környezetét, ám bizonyíték híján nem tehet semmit a fő gyanúsított ellen. Persze mindent megtesz azért, hogy előkerítse a hiányzó bizonyítékot…
Megosztás

Egypercesek

Kimaradt az Akik maradtak

Kimaradt az Akik maradtak

„A film bekerülése a legjobb tíz közé nyomatékosítja a hazai televíziós filmgyártás jelentőségét”

Friss FISZ-vezetők

Legfőbb célkitűzéseik a nyitottság és a sokszínűség

Egy olasz zseni élete és halála

Ilyen mélységben és alapossággal még senki sem mesélte el Pasolini történetét

Börtön plágiumért

Mint kiderült, Kobal műve Aldo Nicolaj egyik komédiájának szó szerinti fordítása

Rézkirályság: mágikus második rész

A kritikusok szerint legalább olyan jó, ha nem jobb, mint az első rész