Amikor egy órásmester nyomoz

MEGJELENT: 2018. október 16. | SZERZŐ: Vape

Georges Simenon most nem egy újabb kalandos nyomozásba küldi kedvenc nyomozóját, Maigret-t, hanem Az evertoni órásmestert teszi „detektívvé”. Már magyarul is megjelent a híres belga író „újabb” kalandja.

Kép forrása

A Maigret nyaralni megy, a Maigret és a vérfoltos öltöny, illetve a Maigret és az egyes számú zsilip után Georges Simenon belga író újabb, különleges krimije, Az evertoni órásmester című könyve is megjelent magyarul. A kötetben ezúttal azonban nem elsősorban a bűnügy a lényeg, hanem a lelki folyamatok. Ezzel együtt természetesen nem hiányzik belőle a nyomozás.
A történetben Evertonban, egy amerikai kisvárosban járunk, ahol Dave Galloway egy óra- és ékszerüzlet tulajdonosa. Egyedül neveli tizenhat éves kamasz fiát, aki természetesen központi szerepet játszik életében. A fiú anyja évekkel ezelőtt elhagyta őket. Dave boltja és lakása ugyanabban a házban vannak, munkája pedig rendkívül pontos napirend szerint zajlik. A megszokott mindennapokat azonban igencsak felbolygatja, amikor fia és egy közelben lakó lány belekeveredik egy rablógyilkosságba. Ez persze a fiút szembeállítja apjával és egész addigi környezetével. Galloway azonban minden megtesz a fiáért és egyetlen barátja, Musak segítségével megpróbálja felderíteni az ügy szálait. Ahogy megkísérli visszanyerni fia bizalmát, lassan ráébred, mi az a közös, több generációt jellemző vonás, ami a család minden férfi tagjának életét alakította…Megosztás

Egypercesek

Kódexek a neten

Kódexek a neten

Digitálisan is elérhetők az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár kódextöredékei

Virtuális Frankenstein-fiú

Mutasd a profilod, meg nem mondom, ki vagy

Tinik Szobabiciklivel

Tinédzserek forgatnak filmet Stephen King Stationary Bike című novellájából

Kifutóra a vasfüggöny mögül

Három év után új könyvvel jelentkezett a népszerű szerző

Tudta Ön, hogy a múlt disztópiájában él?

Tömegkultúráról és annak szubkulturális gyökereiről, élvhajhászásról és össznépi tébolyról