Időugrás a Marson újra

Folytatódik a Philip K. Dick-életmű felújítása a hazai könyvpiacon, májusban érkezik egy újabb, az 1964-ben megjelent Időugrás a Marson című kötet friss megjelenéssel.

Kép forrása

Megújított külsővel másodszor jelent meg Magyarországon Philip K. Dick 1957-es Figyel az ég című könyve. Majd érkezett tőle egy „újdonság”: egy eddig magyarul még soha meg nem jelent kötet, A végső igazság. Legutóbb pedig a kiadó folytatva a mesterművek felújítását, új köntösben dobta piacra a Csordulj, könnyem, mondta a rendőr  című, klasszikus és John W. Campbell-díjas regényt. 
Az életmű azonban még jó pár remekművet tartalmaz, melyek közül májusban jön az újabb felújított, az 1964-ben írt Időugrás a Marson
A történet főhőse a tízéves Manfred Steiner, aki egy fogyatékkal élő gyerekek számára létesített táborban él a Marson. Saját világán kívül arról sincs tudomása, hogy a hozzá hasonlókat a hatóságok egyszerűen el akarják pusztítani. Egy feltörekvő vállalkozónak, Arnie Kottnak viszont más tervei vannak a fiúval, akinek egyébként betegsége az orvosok szerint az idő eltérő érzékeléséből ered. Ez azonban megfelelő eszközökkel talán képessé teheti őt arra, hogy bepillantson a jövőbe.
Manfred ezért rengeteg pénzt és óriási lehetőséget jelent egy olyan gátlástalan üzletember számára, mint Arnie Kott. Csak meg kell találnia a módjat, hogy kontrollálni tudja a fiút. A feladat nem könnyű, és ráadásul beláthatatlan következményekkel járhat…