Csordulj, könnyem, mondta a rendőr

Új köntösben érkezik január 31-én Philip K. Dick Csordulj, könnyem, mondta a rendőr című, klasszikus és John W. Campbell-díjas regénye. Az elmélet megváltoztatja a valóságot, amit leír.

Kép forrása

Sorozatban érkeznek az „újdonságok” a sci-fi nagymestertől, pontosabban régi műveinek új kiadásai, vagy éppen eddig magyarul még soha meg nem jelent kötetei, mint A végső igazság.
Most az Agave Kiadó jóvoltából ismét egy Philip K. Dick klasszikus kap új köntöst. A minap ráadásul le is leplezte a kiadó a látványos külsőt, mellyel január 31-én érkezik a Csordulj, könnyem, mondta a rendőr című regény. 
A mese felújított kiadásában is megváltoztatja az elmélet a valóságot, amit leír. Főszereplőnk Jason Taverner, aki egy titkos kormányprogram végterméke, egyike azoknak a genetikailag megváltoztatott embereknek, akiket csak úgy neveznek: a hatosok. Jason most elképesztően népszerű, amit a tévének köszönhet. Egy igazi sztárja egy heti showműsornak. Egy nap azonban gyilkossági kísérletet követnek el ellene, és az eszméletét visszanyerve egy másik világban találja magát. Vagyis mégsem. 
A világ ugyanis ugyanaz maradt, amit a mindenható rendőrség szigorúan is ellenőriz. Kivéve egyetlen egy dolgot. Ebben a valóságban ugyanis senki sem hallott Jason Tavernerről. Így itt ő csak egy hivatalos papírok nélküli üldözött, akinek egyetlen esélye van a túlélésre: ha megtalálja saját magát…