Új köntösben Figyel az ég

Minden világnak megvan a maga Istene. Csak jó lenne tudni, ki az… – felújított kiadásban érkezik május közepén Philip K. Dick Figyel az ég című könyve. Az 1957-es megjelenés után megújított külsővel másodszor jelenik meg Magyarországon.

Philip K. Dick Figyel az ég című könyve először 1957-ben jelenet meg. A kötet sokat mondó címe egy mindent látó, istenszerű teremtményre utal, a történet pedig az igencsak paranoiás 1950-es évek Egyesült Államában játszódik. Ez volt az író első olyan regénye, amely elnyerte a közönség tetszését. A kötet magyarul 2003-ban jelent meg, így a kiadó már időszerűnek látta, hogy friss dizájnnal és egy felújított kiadásban jelenjen meg. A tervek szerint május 19-én már a magyar könyvesboltok polcaira is kerül a könyv.
A történetben Jack Hamiltont, a feleségét és másik hat embert egy baleset éri a Belmont Bevatron protonsugárdeflektorában. Egy robbanás mindannyiukat a részecskegyorsítóba taszítja, majd az óriási mágnest védő fémhálón keresztül mindannyian belezuhannak az energianyalábba.
Miután Hamilton magához tér, úgy tűnik számára, hogy minden rendben van. Ez azonban csak látszólag van így. Feleségével együtt ugyanis lassan kezdenek ráébredni arra, hogy a dolgok most másképpen működnek, mint ahogyan azt megszokták. Ez a változás ráadásul merőben más, mint eddigi életükben. A világba, amibe kerültek ugyanis a hazugságért isteni büntetés jár, a hitetlenségért pedig halál. Ez pedig számtalan kérdés vet fel bennünk: milyen világba érkeztek? Miféle őrült istenség figyeli őket az égből? Hogyan tudnak innen megmenekülni? És ha egyszer megmenekülnek, vajon kinek a világába kerülnek legközelebb?