Magyarország fotóalbuma

Bemutatták a Magyarország 365 fotópályázat válogatott képeiből készült Magyarország fotóalbuma című könyvet Budapesten, a Magyar Zene Házában.

Kép forrása

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, a Magyarország 365 fotópályázat kezdeményezője a könyvbemutatón arra emlékeztetett, hogy a pályázatot öt évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy magas színvonalú alkotásokon keresztül mutassák be Magyarország büszkeségeit: tájait, természeti kincseit, épített örökségeit, korszakos épületeit és közösségeit. Mint mondta, az elmúlt öt év pályázataira 120 ezer képet küldtek be profi és amatőr fotósok. Az államtitkár fontos mérföldkőnek, a „hazaszeretet albumának” nevezte a kiadványt. Szerinte a kötet nemcsak képek sorozata, hanem korrajz és esztétikai lajstrom. 

A válogatásalbumban 187 szerző 274 alkotása látható, az elmúlt évek legnépszerűbb képei. 

– Úgy érzem, ez az a könyv, amely elérte azt a szintet, amit mi vártunk – hangsúlyozta Kaiser Ottó fotográfus, a Magyarország 365 fotópályázat zsűrielnöke, hozzátéve, hogy nagyon magas színvonalú könyv jött létre. Elmondása szerint tankönyvnek is tekinthető az album, mert akit érdekel a fotográfia, megnézheti, hogy világszínvonalú szerzők milyen technikával, milyen módszerrel valósítják meg az elképzeléseiket.

Az album a jövő héttől lesz elérhető a könyvesboltokban.