Királyi minta alapján egy rejtély nyomában

MEGJELENT: 2017. február 1., szerda | SZERZŐ: Varga P.

Egy száztizenhárom éves, különös rejtély nyomába erednek Blake Crouch legújabb, magyarul megjelenő kötetének főhősei. Az amerikai szerző a Véres arany című thrillerével tette meg első lépéseit a Stephen King-i úton.

Tavaly valóban az egyik legjobban várt thriller volt Blake Crouch legújabb regénye, a Sötét anyag. A történet a második esélyekről és alternatív világokról szól, amely természetesen nyújt bőven Crouch-os különlegességet, akárcsak híres trilógiája, melynek óriási sikert és világhírnevet köszönhet. A Wayward Pines című könyv ültette fel a népszerűségi hullámra, aminek köszönhetően abból a történetből trilógia lett, sőt tv-sorozat is. Természetesen a sztori egy thriller, némi horror és sci-fi vegyítéssel. Egy igazi rémálom, ami két folytatást élt meg: a Wayward Pines kötet második része A pokol kapujában című könyv, míg a harmadik és egyben befejező része Az utolsó város.
Idén viszont újabb Blake Crouch regénynek örülhetünk majd. Természetesen a műfaj a megszokott és persze egy különös rejtély ezúttal sem hiányozhat a történetből. Ám hamarosan egy korai Crouch-sztori érkezik magyarul – jó eséllyel még az év első felében.
A Véres arany, eredeti címén Abandon sztorija 1893 karácsonyán kezdődik. Ez egy jeles és egyben tragikus dátum az aranybányászatról ismert Abandon városának, a helyiek közül ugyanis minden férfi, nő és gyermek egyszerűen nyom nélkül eltűnt ekkor. Köddé váltak, de a vagyontárgyaik érintetlenek maradtak, az ételeik megfagytak az üres faházakban. Mindezt még furábbá teszi, hogy a maradványaik soha nem kerültek elő. Azóta persze, egyes szóbeszédek szerint a területet kísértetek lakják…
A különös eset óta eltelt száztizenhárom év, a rejtély azonban még mindig rejtély. Két kíváncsiskodó viszont megpróbál utánajárni a történetnek. Egy történész professzor és újságíró lánya kezd el kutatni Abandon városának múltja után. Hozzájuk csatlakozik még egy paranormális jelenségekre igencsak nyitott fotós is. Hamarosan a trió felfedezi, hogy mi is húzódik a történet mélyen, sőt, hogy a múlt nagyon is él…
Blake Crouch e korai regényével érdemelte ki először, hogy Stephen Kinghez hasonlítsák, amit azóta már többször bizonyított, sőt egyebek közt ennek köszönhetően is lett az utóbbi évek egyik nagy kedvence.


Megosztás