Pokoli éden

Különleges ügynökből seriff lett Ethan Burke, de a körbezárt, borzalmas kisváros, Wayward Pines nem változott. A furcsaságok mellett továbbra sem mentes a kegyetlenségektől az édennek tartott pokol. A pokol kapujában című kötettel folytatódik Blake Crouch trilógiája.

Újabb rémálommal, A pokol kapujában című kötettel folytatódik a thillert, horrort és sci-fit vegyítő Wayward Pines sorozat. Blake Crouch trilógiájának második részében Ethan Burke különleges ügynök már, mint a különös kisváros seriffje tér vissza. Wayward Pines-t továbbra is elektromos drótkerítés, valamint mindent állandóan szemmel tartó mesterlövészek és kamerák védik. Pontosabban zárják be. A helyiek továbbra sem tudják, hogy hogyan is kerültek ide, Ethan Burke az egyetlen, aki látta a kerítésen túli világot. A helyiek közül sokak szerint ez egy félresikerült kísérlet, melyből nincs kiút. Aki ugyanis megpróbálja a szökést, azt szörnyű meglepetés éri.
Ethan Burke azonban tudja Wayward Pines titkát, így számára már világos, hogy az igazi édennek tűnő hely, inkább maga a pokol. Különösen akkor gondolja így, amikor egy kegyetlenül megkínzott lány holtestére bukkan. Ekkor határozza el, hogy véget vet ennek a színjátéknak, amely az egész várost megalkotó David Pilcher-nek köszönhető. A seriff természetesen nyomozása során problémák egész hadával néz szembe…
Blake Crouch-ot rajongói a huszonegyedik századi thriller koronázatlan királyának tartják, a címet pedig egyértelműen a Wayward Pines-trilógiának köszönheti. Sikerét pedig tovább erősíti, hogy a történetből Matt Dillon, Terrence Howard, Toby Jones és Juliette Lewis főszereplésével sorozatot is készített a Fox csatorna.