Sorozatos mesteri rémálom

Thriller, horror és sci-fi keverék, ráadásul egy igazi rémálom, ami rendkívül nagy sikert hozott Blake Crouchnak. A Wayward Pines című könyv felültette a népszerűségi hullámra, aminek köszönhetően a történetből trilógia lett, sőt sorozat is.

Blake Crouch 1978-ban született az észak-karolinai Statesville-ben. Hamar eldöntötte, hogy írónak áll, első regénye pedig már huszonhat éves korában, 2004-ben megjelent. Azóta pedig rendkívül termékeny írói pályafutást tudhat maga mögött, hiszen tizenöt másik kötetet is jegyez. Sőt mára már az évszázad egyik legtehetségesebb amerikai thriller-írójának tartja a szakma. Leghíresebb írása a 2012-es Wayward Pines című könyv, ami trilógiává nőtte ki magát. Crouch korábban elárulta, hogy a sztori létrejöttében rendkívül nagy hatással volt rá a Twin Peaks, de emellett a Lost – Eltűntek sorozat is. A sikerszériák példáját követve ráadásként a Wayward Pines is megjelent a FOX csatorna sorozataként a tv-ben, rendezői közt többek mellett Antal Nimróddal.
Már a címadó, nyitó kötet is borzongás és ámulat minden oldalon, ezt Hugh Howey, A siló- és A műszak-sorozatok írója mondta a Wayward Pines-ról. A Booklist szerint pedig a történetet Stephen King és Peter Straub rajongói különösen élvezni fogják, hiszen a könyv a thriller, horror és sci-fi műfajok keverékéből összeállt igazi rémálom.
A történet főhőse Ethan Burke különleges ügynök, aki Wayward Pines-ba utazik, hogy megtalálja a kisvárosban eltűnt két társát. Wayward Pines-ba érve azonban autóbalesetet szenved, ami után a kórházban tér magához. Elveszett emlékei szépen lassan térnek vissza, és közben rájön, hogy miért is érkezett a városba. Iratai azonban elvesztek, nincs meg a telefonja, a seriff pedig nem hiszi el történetét, és azt sem, hogy valójában kicsoda. Mindemellett családját és felettesét sem éri el telefonon, ami után rájön, hogy valami nem igazán stimmel a városban. Sőt azt sem igazán érti, hogy miért is veszi körbe egy árammal ellátott kerítés Wayward Pines-t. Vajon a helyieket akarják ezzel benntartani vagy valami mást odakinn? Nyomozása során Ethan szörnyű dolgokra bukkan, ráadásul úgy tűnik, hogy élve nem juthat ki Wayward Pines-ból…