Ötven könyv egy év alatt!

Idén hamar megkaptuk az egyik legizgalmasabb kihívásunkat. A Pozitív nap, illetve a Szeretlek Magyarország ugyanis magyarra adaptálva a via9gag.com ötletét, remek kezdeményezést indított, amelynek során ötven különböző stílusú és témájú könyvet kell elolvasnunk egy év alatt.

Kihívás kihívás hátán
Tavaly számtalan kihívással találkoztunk, például a versek posztolási lázával a legnagyobb közösségi oldalon, de emellett számos egyéb olvasáshoz, irodalomhoz köthető akció indult. Az újévben sem kellett sokat várnunk az újabb rendkívüli kezdeményezésekre. A minap a Facebook-alapítója, Mark Zuckerberg létrehozta A Year of Books elnevezésű internetes könyvklubot, melynek felületén kéthetente egy-egy új olvasmányt vitatnak meg a klub tagjai.
Most pedig a via9gag.com portál ötletét felhasználva a Szeretlek Magyarország indította el – a szervezők szerint – 2015 legkeményebb kihívását.

Hetente egy kötet
A feladat annyi, hogy ötven különböző stílusú és témájú könyvet kell elolvasnunk egyetlen év leforgása alatt. A portál a kihíváshoz még egy ötven pontba szedett listát is ad, mely irányt nyújt a teljesítéséhez.
A felsorolás szerint az olvasmányok közt szerepelnie kell például egy könyvnek, aminek a címében számjegyek vannak, egy könyvnek, amiből film is készült, egy novelláskötetnek, egy Pulizter-díjas műnek, egy képregénynek, édesanyánk kedvenc kötetének, gyerekkorunk könyvének vagy egy varázslatos történetnek.
Aki esetleg tanácstalan lenne, hogy mit olvasson, annak a szervezők az Imádok olvasni oldalon még ötleteket is adnak. Év végén pedig a kihívás lezárásaként a résztvevők meg is oszthatják visszajelzéseiket a könyvekről és magáról a kezdeményezésről.

A kihívás 50 pontos teljes listája!
Olvass el tehát egy könyvet, ami több mint ötszáz oldal, egy klasszikus romantikus könyvet, egy könyvet, amiből film is készült, egy könyvet, ami ebben az évben jelent meg, egy könyvet, aminek a címében számjegyek szerepelnek, egy könyvet, aminek szerzője még nincs 30 éves, egy könyvet, aminek szereplői nem emberek, egy vicces könyvet, egy könyvet, amit nő írt, egy misztikus könyvet vagy krimit, egy könyvet, aminek címe csupán egy szóból áll, egy novelláskötetet, egy könyvet, ami egy másik országban játszódik, egy szépirodalmi művet, egy népszerű szerző első könyvét, egy könyvet, amit a kedvenc íród írt, de eddig még nem olvastad, egy könyvet, amit egy barátod ajánlott, egy Pulitzer Díjas művet, egy igaz történeten alapuló könyvet, egy könyvet az „Ezeket egyszer el kell olvasnom!” listád aljáról, egy könyvet, amit édesanyád szeret, egy könyvet, ami ijesztő, egy több mint százéves művet, egy könyvet, amit csupán a borítója alapján választottál ki, egy könyvet, amit még az iskolában kellett volna elolvasnod, egy memoárt, egy könyvet, aminek egy nap alatt a végére lehet érni, egy könyvet, aminek a címében ellentétes jelentésű szavak szerepelnek, egy könyvet, ami egy olyan helyen játszódik, ahová mindig is el akartál jutni, egy könyvet, ami abban az évben jelent meg, amikor születtél, egy könyvet, amiről rossz véleményeket hallottál, egy trilógiát, gyerekkorod egy könyvét, egy könyvet, amiben szerelmi háromszög van, egy könyvet, ami a jövőben játszódik, egy könyvet, ami egy gimnáziumban játszódik, egy könyvet, aminek a címében szerepel egy szín, egy könyvet, ami megríkat, egy varázslatos könyvet, egy képregényt, egy könyvet, aminek írójától még nem olvastál eddig semmit, egy könyvet, ami a tiéd, de eddig még nem olvastad el, egy könyvet, ami a szülővárosodban játszódik, egy könyvet, ami eredetileg nem az anyanyelveden íródott, egy könyvet, ami karácsonykor játszódik, egy könyvet, attól a szerzőtől, akinek monogramja megegyezik a tiéddel, egy drámát, egy betiltott könyvet, egy könyvet, ami egy televíziós műsoron alapul vagy az készült belőle, s végül egy könyvet, amit többször elkezdtél, de sosem olvastad végig.