Nyúlvadász, Hipnotizőr, Lesben

Eddig sem volt hiány a hazai könyvespolcokon az északi borzongásból, gondoljunk csak Stieg Larsonra és Millennium-sorozatára, vagy A Palme-gyilkosság kulcsára, esetleg David Lagercrantz újságíróra, aki épp Larson munkásságát vitte tovább a Tetovált lány folytatásával. Áprilisban a skandináv sikerpáros, Alexandra Coelho Ahndoril és Alexander Ahndoril személyesen mutatja be Magyarországon új magyar nyelvű könyvét. A házaspár Lars Kepler álnéven jegyzi bestsellerjeit.

Kép forrása

Magyar találkozó
Az Animus Kiadó jóvoltából tavasszal a Hipnotizőr és a Lesben szerzőpárosa közönségtalálkozó keretében mutatja be legújabb magyar nyelvű könyvét az olvasóknak. A Lars Kepler álnév mögött rejtőző házaspárral április 12-én találkozhatnak a krimirajongók. A titokzatos párossal az Animus Kiadó szervezésében Oláh Andrea újságíró beszélget majd. A közönségtalálkozót követően természetesen Alexandra Coelho és Alexander Ahndoril dedikálja is a műveit. A találkozón emellett a friss hazai kötetről, Keplerék izgalmas műhelytitkairól és a korábbi könyveikkel kapcsolatos érdekességekről is szó lesz.
„Keplerék”, vagyis a svéd házaspár eddig hét közösen jegyzett bestsellert írt a horror és a krimi határmezsgyéjén. Olyannyira sikeresen, hogy skandináv sikerlisták élére ugrottak.
A magyarul megjelent Hipnotizőr és a Lesben után sorozatuk újabb kötetét ismertetik. A történetek a stockholmi rendőrség nyomozója, Joona Lina köré szerveződnek, következő ügye pedig Nyúlvadász címmel érkezik.

Kép forrása

Hipnotizőr
Egy svéd kisvárosban szörnyű mészárlást rendez egy ismeretlen, aki egy öttagú családot akart kiirtani. Az esetnek azonban van egy túlélője, egy súlyosan sebesült kamasz fiú. Illetve jó eséllyel még egy, az eltűnt nővére, aki nyilvánvalóan életveszélyben van. A rendőrség el is kezdi keresni, de az idő egyre vészesebben fogy. Az ügyet Joona Linna, a csökönyös természetű finn nyomozó viszi, aki szerint egyetlen lehetőség van arra, hogy nővére érdekében szóra bírja a sokkos állapotban lévő kamaszt: a hipnózis. Joona ezért a leghíresebb és egyben leghírhedtebb hipnotizőrt, Erik Maria Barkot kéri fel, hogy segítsen neki. A fiú hipnózisban beszélni is kezd, de az utazás, amelyre együtt indulnak, nem várt mélységekbe visz…

Kép forrása

Lesben
Újabb megrázó esetben kell nyomoznia a svéd rendőrségnek. Az egyenruhások ugyanis egy rendkívül szokatlan e-mailt kapnak. Benne egy titokban, ablakon keresztül felvett videót egy nőről intim közelségből. Másnap a nőt holtan találják otthonában, brutálisan meggyilkolva. Az eset még a sokat látott nyomozókat is sokkolja. Pár nappal később ráadásul egy újabb hasonló videó érkezik a rendőrségre. A nyomozóknak azonban esélyük sincs időben azonosítani a potenciális áldozatot, aki végül szintén megcsonkítva végzi. Holttestére a férje talál rá, aki annyira kiborul a látványtól, hogy a bűntett összes nyomát eltünteti, felesége testét lemossa, és ágyba fekteti, mintha csak aludna. A kihallgatásával sem sokra mennek: az átélt trauma hatására ugyanis elveszíti emlékeit. Ekkor ismét a hipnózisban jártas bűnügyi pszichiáter, Erik Maria Bark segít, akinek talán sikerülhet feloldani a férfi emlékképeit. Erik azonban olyasmit derít ki a hipnózis során, amit nem akar megosztani a rendőrséggel. Egyetlen emberhez fordulhatna, Joona Linna felügyelőhöz, ám ő a szóbeszéd szerint egy évvel ezelőtt vízbe fulladt…