A rejtélyes Palme-gyilkosság kulcsa

Megoldatlan bűnügyön – az Olof Palme-gyilkosságon – dolgozott halála előtt Stieg Larsson. A svéd bestseller-író oknyomozó könyvében pedig hamarosan olvashatunk is az ügy részleteiről. Tavasszal érkezik ugyanis a kötet magyar kiadása.

Kép forrása

A 20. század talán egyik legtöbb port kavart, rejtélyes gyilkossága 1986-ban történt. Az ügy azóta foglalkoztatja a svéd és nemzetközi közvéleményt. Az akkori svéd miniszterelnök éppen moziból tartott hazafelé feleségével, amikor egy máig ismeretlen tettes merényletet követett el ellene. A megoldatlan tragédiához számos összeesküvés-elmélet kapcsolódott az évek során, és rengeteg magánnyomozás indult. Köztük A tetovált lány-könyvek írója is évekig dolgozott a gyilkosság megoldásán. 
Stieg Larsson tavasszal érkező könyvéből pedig majd megtudhatjuk, hogy szerinte ki sütötte el a gyilkos fegyvert. A Millennium-sorozat szerzőjének jegyzeteiből készült tényfeltáró kötet Stieg Larsson titkos iratai – A Palme-gyilkosság kulcsa címmel áprilisban kerül a könyvesboltok polcaira.
Emellett Larsson legismertebb szériájának is érkezik idén a lezáró része. David Lagercranz tolmácsolásában majd ősztől borzolja magyarul is a kedélyeket a Millennium-sorozat befejező kötete.