Újra akcióban a tetovált lány

Rajongók millióinak örömére folytatódik a Millennium-sorozat, még a skandináv krimitrilógia szerzőjének, Stieg Larsson halála után is. A világhírűvé vált tetovált lány és oknyomozó sztárja újabb akciódús történetben tűnik fel. Ezúttal David Lagercrantz újságíró tollából.

A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik és A kártyavár összedől című könyvek ötven országban mintegy hetvenöt millió példányban keltek el, ráadásul a történetekből svéd és amerikai filmfeldolgozás is készült. A világhírnevet így hamar kivívta magának mind a főszereplő tetovált lány, Lisbeth Salander, mind kitalálója, az ötvn évesen elhunyt Stieg Larsson. A trilógia milliók kedvence lett, a rajongók ezért joggal várták a folytatást, még a svéd író, újságíró halála után is. Fennmaradt kéziratainak, vázlatainak köszönhetően számos pletyka kapott szárnyra a negyedik történetről, ezek azonban rendre befulladtak. Egészen mostanáig! A Norstedts svéd kiadó ugyanis felkérte az ismert újságírót, írót, David Lagercrantzot, hogy írjon folytatást a hacker Lisbeth Salander és az oknyomozó Mikael Blomkvist izgalmas történeteihez. A negyedik rész azonban teljesen Lagercrantz tollából származik majd, a folytatáshoz ugyanis nem használta fel Larsson negyedik részhez készített vázlatait.
A tetovált lány ezzel együtt ismét akcióba lendül, és ezúttal sem hiányozhat mellőle a Millennium főszerkesztője. Kettőjükön kívül egy különleges képességű fiú is főszerepet kap a negyedik kötetben, mely a kiadó szerint egy újabb akciódús történet. Részleteket azonban egyelőre még nem árult el az Ami nem öl meg című könyvről. Annyi azonban biztos, hogy augusztus 27-én lesz a világpremierje, így akkor már több információt kapunk a sorozat legújabb részéről.
Az utóbbi évek egyik legsikeresebb regénysorozatának újabb részét itthon az Animus adja ki, mely a kötet borítóját már bemutatta közösségi oldalán.