Borzogató kicsi mennyország

Újabb brutális borzongatós történettel jelentkezett Nick Cutter. A kanadai szerzőnek pedig magyarul is hamarosan érkezik a Little Heaven című kötete, amely akárcsak A falka és a Mélység, a frászt hozza majd ránk.

„A frászt hozta rám, le sem tudtam tenni. Igazi horror a legjobb fajtából” – mindezt a horror-thriller műfaj legnagyobb alakja, Stephen King állítja Nick Cutter A falka című könyvéről. Ha pedig a horrormester mondja, akkor biztos, hogy úgy van. Erről egyébként már meg is bizonyosodhattak a hazai olvasók, hiszen a 2014-es tengerentúli megjelenés után tavaly tavasszal érkezett magyarul is a kötet, amely azóta a magyar rajongók közt is népszerű lett.
Nem ez volt azonban az első Cutter-könyv, amivel találkozhattunk, hiszen egy későbbi, 2015-ös regénye, a Mélység, érdekes módon, a tengerentúli megjelenést követően, hozzánk is 2015-ben érkezett, természetesen magyarul. Azon persze nem lepődünk meg, hogy a mélységben mindig valami rettenetes lapul, Nick Cutter horrorjában azonban ez még annál is félelmetesebb. Pedig csak egy különleges, halálos kór ellen kerestek gyógymódot a kutatók.
A Cutter-i névjegy horroros alapkőletétele után pedig egy újabb könyve érkezik hamarosan a torontói írónak, vagyis eredeti nevén Craig Davidsonnak. Írói karrierje egyébként már 2005-ben elindult, köszönhetően a Rozsda és csont című novelláskötetének, amit Clive Barker, Bret Easton Ellis és Chuck Palahniuk is igencsak elismert. Ezután még egy novelláskötetet és két regényt írt a saját nevén, mígnem 2014-ben felvette a Nick Cutter álnevet. Ezzel a szerzői névvel pedig eddig csak a horrorsztoriknak hódolt, így nem is lepődünk meg, hogy az idén magyarul is érkező Little Heaven (szó szerinti fordításban Kicsi Mennyország) szintén ebben a műfajban rémisztgeti majd az olvasókat.
Új regénye az eddigi leghosszabb és leginkább felkavaró – legalábbis ezt ígéri a kiadó. A könyv három sötét múlttal rendelkező ember évtizedeken átívelő története, melyben közösen átélt borzalmak kötnek össze mindenkit. A sztoriban apróbb hasonlóságok fedezhetőek majd fel Cormac McCarthy Véres délkörök és Stephen King Az című művével, ám ezt inkább tisztelgésnek vegyük. Akik szeretik az igazán vad horrorokat, azok megint brutális éjszakákat élhetnek át, miközben olvassák a magyar címmel még nem rendelkező Little Heaven című kötetet.