A horrorimádókat is rettegésben tartja

A frászt hozta rám, le sem tudtam tenni. Igazi horror a legjobb fajtából – mindezt a horror-thriller műfaj legnagyobb alakja, Stephen King állítja Nick Cutter A falka című könyvéről.

Ha a horrormester mondja, akkor biztos, hogy úgy van. Ha azonban mégse hiszünk neki, akkor április 19-étől megbizonyosodhatunk állításáról: akkor kerül a kötet a magyar könyvesboltok polcaira.
A kanadai írót több más pályatársa is a horror egyik új nagy tehetségének tartja, ezt azonban alá is támasztotta a The Troop, vagyis A falka külföldi sikere. A regény ugyanis már korábban megkapta a rangos James Herbert-díjat, vagyis az év legjobb angol nyelvű horrorregényének járó elismerést.
A falka történetének főhőse Tim Riggs cserkészparancsnok, aki minden évben egyszer útra kel egy cserkészcsapattal – falkával – a kanadai vadonba. A Falstaff-szigeten töltendő háromnapos táborozás, hegymászás és túlélési ismeretek elsajátítása nemcsak számára, de a fiatal cserkészeknek is az igazi nyaralást jelenti. Mégis, sehogy sem tud szabadulni az érzéstől, hogy ez az év valamiért más lesz, mint a többi. Valami várni fog rájuk a sötétben. Valami végtelenül gonosz.
Érkezik is hozzájuk egy ijesztően vékony, sápadt, telhetetlenül éhes és kimondhatatlan gyötrelmektől szenvedő férfi, szervezetében valami titokzatos szörnyűséggel, ami gyorsabban terjed a félelemnél. Ezt követően a csapatnak olyan borzalmakkal kell szembenéznie, amelyhez foghatót a tábortűz körül elmesélt legrémisztőbb történetekben sem tudtak volna kitalálni. A túléléshez meg kell küzdeniük a félelmeikkel, a tomboló elemekkel és végül még egymással is.
Nick Cutter egyrészt A legyek urát, másrészt pedig a 28 nappal későbbet idézi meg kötetével, amely egyenesen a rettegés legmélyére taszítja az olvasót. A sötétség szívébe, ahol a félelem uralkodik a józanész felett…