Dementorok csókja

Kevés olyan mese van, ami annyira megmozgatta volna egy egész nemzedék fantáziáját, mint a Harry Potter sorozat. Persze, persze az idősebbek most rögtön rávághatják, hogy a Winnetou-eposz több, mint száz esztendős burjánzása legalább akkora történet, mint a szerethető varzslótanonc iránti rajongás, mások esetleg a robinsoniádák végtelen sorát hoznák elő, vagy a Búsképű Lovag újabb és újabb feldolgozására mutatnának rá, de azért valljuk be, viszonylag kevés irodalmi legendát láthatunk embertársaink bőrére varrva.
A Harry Potter rajongók tetoválásaiból közlünk egy kis összeállítást.

 

A leglátványosabbak a roxforti iskolaépületet, vagy egy-egy megkapó jelentet ábrázolnak a meséből. Akad itt részletesen kidolgozott tetoválás és akad jelzésszerű, vonalas rajz. Van, aki kedvenc jelenetét varratja magára, más a legkedveltebb közösség címerét. A kínálat kimeríthetetlen.

 

Más irányba mutatnak az idézetek. Sokak számára J.K. Rowling igazán inspiráló szerző. Egy-egy mondat afféle életprogramként jelenik meg a rajongók legkülönfélébb testtájain, de találunk olyan Potter-fant is, aki tartalmas, vagy tartalom nélküli varázsigéket ír magára.

 

De van olyan is – mint ez a fiatalember –, aki az azkabani fogoly, azaz a Sirius Black, börtönben viselt sorszámát tetováltatta magára. A kérdés már csak az, vajon megkapta-e hozzá a dementorok csókját is…