Előadássorozat a tankönyvrendelésről – minden megyeszékhelyen

Határozottan készül tankönyvellátással kapcsolatos feladataira a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Április elején, valamennyi megyeszékhelyen megnyíltak a Kello Infopontok, amelyeknek feladata a szülők gyors és pontos kiszolgálása. Ugyanakkor az iskolákkal való gördülékenyebb együttműködés érdekében a Könyvtárellátó az iskolai tankönyvfelelősökkel is felvette a kapcsolatot, hiszen a tavalyi tapasztalatok azt mutatták, hogy sokszor okozott fennakadást a tankönyvellátás folyamatában az információhiány.

A felkészüléssel kapcsolatban a vállalat tankönyvellátásért felelős vezetője, Kovácsné Neubauer Mónika elmondta, hogy a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. a tankönyvfelelősök felkészítése, tájékoztatása érdekében idén tavasszal, immár második alkalommal szervezett előadássorozatot a rendelői felület használatáról. A megyeszékhelyen, és Budapesten tartott előadásokra az iskolák, illetve a tankerületek kaptak meghívást, de a legtöbb esetben természetesen az iskolai tankönyvfelelősök is részt vettek a munkamegbeszéléseken.
A március, április folyamán tartott rendezvénysorozaton csaknem háromezer iskolavezető, illetve tankönyvfelelős vett részt. A jelenleg, május közepén folytatott újabb országos turné összesített adatai még nem állnak ugyan rendelkezésre, de Kovácsné Neubauer Mónika abban bízik, hogy ez alkalommal azokat is el tudta érni a vállalat, akik az előző rendezvénysorozatból kimaradtak.
A május 12. óta tartó előadássorozat keretei között eddig Kecskeméten, Szegeden, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Székesfehérvárott, Győrben, Tatabányán, Salgótarjánban és Veszprémben magyarázták el a Kello szakemberei az iskolai tankönyvfelelősöknek, hogyan boldogulhatnak a Könyvtárellátó rendelői felületén. A résztvevők teljes áttekintést kapnak arról, milyen lépések után lesz teljes a tankönyvrendelés, hogyan kerülhetik el a problémákat, miként kell karbantartani a tanulók adatait, hogyan lehet áttölteni az adatokat az előző évi felületről, hogyan tudják rögzíteni az új tanulókat, megérthetik, mit jelent a , „fiktív” tanuló fogalma, és végül arról is képet kapnak, hogyan kell jóváhagyatni, módosítani, illetve lezárni a rendelés folyamatát.
A tankönyvrendelés folyamatát tanulói és könyvtári szinten egyaránt bemutató előadássorozat a jövő héten Pécsett, Szekszárdon, Kaposváron és Budapesten folytatódik.
Képeink Székesfehérváron készültek.