Út a győzelemhez

Új Orbán-könyvet jelentetett meg a Kairosz Kiadó. Az Út a győzelemhez - minden hangszeren című, legújabb miniszterelnöki kötet célja: választ adni arra, hogyan sikerült elérni a 2014-es választáson az újabb kétharmadot.

A miniszterelnökről szóló kötetek – megjelenésük idején – szinte kivétel nélkül az eladási listák élére röppennek, függetlenül attól, hogy jót vagy rosszat írnak-e Orbán Viktorról. Annak ellenére, hogy a szerzők és szerkesztők igyekeznek magukat objektív szemlélőnek beállítani, a miniszterelnök munkájáról legőszintébben, és leghitelesebben nyilván azok a dokumentumok tanúskodnak, amelyek kormányfői, pártelnöki, közéleti megnyilvánulásait foglalják össze.
E kötetek közé tartozik a most megjelent Orbán-könyv is. Az összefoglaló, dokumentáló jellegű összeállítás válogatást ad Orbán Viktor beszédeiből, idehaza és külföldön tartott előadásaiból, a közösség ügyeihez kapcsolódó levelezéséből. Szerepel benne az Európai Parlamentben elmondott beszéde, amellyel a Tavares-jelentésre reagált. A könyvben természetesen helyet kaptak forradalmaink évfordulóin, nagygyűléseken elmondott legemlékezetesebb Orbán-beszédek, szónoklatok, gyár- és szoboravatók, pohárköszöntők.
Bár a közéleti beszédeket minden esetben a politikai célok határozzák meg, Orbán beszédei mégis tanulságos olvasmányt jelentenek. Nem pusztán azért, mert a miniszterelnök meghatározója a hazai politikának, így beszédei tükrözik és kijelölik azokat az irányokat, amelyek felé a magyar politika törekszik, de azért is, mert a kor lenyomataként is szolgálnak.
A 196 oldalas keménytáblás kötet megrendelhető itt, illetve megvásárolható a Kódex Könyváruházban.