Világbajnokság – lapozva is!

Javában tart a 20. labdarúgó világbajnokság, melynek következtében szinte az egész világ focilázban ég. Naponta százmilliók tapadnak a képernyőre, közülük azonban sokan – a kommentátorok mellett – belelapoznak az eddigi vb-eseményeibe is.  

Könyvajánló!
Természetesen számunkra, hogy négyévente szurkolhatunk kedvenc labdarúgóinknak a futballvébéken, de emellett számtalan érdekesség van, amin rendre megdöbbenünk. Elsőre az is furcsán hangzik, hogy az idei már a 20. világbajnokság, pedig ha belegondolunk, hogy az első 1930-ban zajlott le Uruguayban, akkor már nem is annyira meglepő. Ezentúl azonban rengeteg információ, statisztika és érdekesség övezi az eddigi foci vb-ket, melyekről természetesen több könyvben is olvashatunk, közöttük például Gál László Montevideótól Johannesburgig vagy Moncz Attila Futball-vb 1930-2010 című könyvében.

Montevideótól Johannesburgig
Gál László: Montevideótól Johannesburgig – Érdekességek a futball vb-k világából (Aposztróf Kiadó, 2010) Gál László a könyvben bemutatja az eddigi focitornákat, természetesen azok főszereplőivel együtt, valamint számtalan statisztikai adatot és soha nem hallott sztorikat, rekordokat is ismertet.

 

 

 

A kezdetektől napjainkig
Moncz Attila: Futball-vb 1930-2010 – A kezdetektől napjainkig (Aréna 2000 Kiadó, 2010) Moncz Attila is a kezdetekig nyúl vissza, mely során végigveszi az egyes világbajnokságok eseményeit, csapatait érdekességekkel és fotókkal fűszerezve.