Könyvheti elismerések – díjazott szépirodalmi és ismeretterjesztő írók

A gyerekkönyv kategória mellett a szépirodalmi, ismeretterjesztő és művészeti írók közül is elismerte a legjobbakat  Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a múlt heti 85. Ünnepi Könyvhéten Budapesten.

A Szép Magyar Könyv 2013 verseny díjait több kategóriában adta át a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése az ünnepi könyvhéten. A gyerekkönyv íróinak elismerése mellett kitüntette az egyesülés azokat a magyar írókat is, akiket kiemelkedőnek talált a szépirodalmi és ifjúsági könyvek kategóriájában is. Ebben a mezőnyben oklevelet vehetett át Ali Mafoma (Jámbor Judit) A paradicsom zöldje (Scolar) és Tandori Dezső Tandori light – elérintés (Scolar) című művének köszönhetően.
A művészeti könyvek és albumok mezőnyében is kizárólag oklevelet adtak át a díjazók, akik a Caravaggiótól Canalettóig (Szépművészeti Múzeum) kiadványt, és Csapody Miklós Cseh Gusztáv (EXIT) című művét ismerték el.
Az ismeretterjesztő kiadványok között viszont díjat kapott Gy. Balogh Ágnes, Frey György Péter, Kalmár Miklós, Kiss Zsuzsanna és Zsembery Ákos A történeti Műegyetem – The Historic Campus (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) című műve, illetve Körner András Hogyan éltek? (Corvina) című könyve is. Ebben a kategóriában pedig mellettük oklevelet vehetett át Piazza Gabriella és Hoitsy György Rákok, kagylók, csigák, tintahalak (Corvina) című művűkkel.