Botránnyal debütált a Mandela-könyv

Már megjelenése előtt botrányt keltett Nelson Mandela asszisztensének a decemberben elhunyt polgárjogi harcosról, a Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnökéről szóló új portrékötete, amelyből kiderül, hogy Mandela családja rendkívül csúnyán bánt a politikus feleségével.

Good Morning, Mr. Mandela című könyvéről beszélve Zelda la Grange egy dél-afrikai lapnak azt mondta, hogy nem ismer mást, akivel olyan tiszteletlenül bántak, mint Mandela özvegyével, Graca Machellel. Kitért arra, hogy az özvegynek a hivatalos vendégekhez hasonlóan akkreditáltatnia kellett magát férje december 15-i búcsúztatására, valamint arra is, hogy a család teljesen átvette az irányítást Mandela utolsó napjaiban.
A könyvben la Grange beszámol arról is, hogy Mandela családja már évekkel a politikus tavaly év végi halálát megelőzően megtervezte a „hogyan tovább"-ot, többek között a temetés pontos forgatókönyvét.
A család mindeközben eltiltotta az utolsó években Mandelától a barátait is, többek között Charlize Theron színésznőt és Bonót.
Ezek után nem meglepő, hogy a múlt héten megjelent könyv írójával szemben már most pereket helyezett kilátásba a Mandela-család.  A szerző, Zelda la Grange –, aki 19 éven át volt Mandela személyi asszisztense – azonban jelezte, áll elébe akár a bírósági pereknek is, mivel könyvében – amelynek az értékesítésből befolyó bevétel egy részét a Nelson Mandela Alapítványnak ajánlotta fel – csak a tényeket rögzítette.