Állatkerti mesék

Kihirdették a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint a Magyar Írószövetség közösen meghirdetett Tollak és Tappancsok elnevezésű meseíró pályázatának díjazottjait.

Kép forrása

Az első díjat Fedina Lídia Verseny a tűzzel, a másodikat Regős Mátyás Fityiszt a farkasnak!, a harmadikat pedig Szőcs Margit A tüsszentő elefánt című meséjének ítélte a zsűri. Különdíjban részesült Juhász Kristóf, Milbacher Róbert és Oláh András alkotása. 

Az állatkert és a Magyar Írószövetség közben elindította a meseíró pályázat második fordulóját, amelyre szeptember 30-áig várják a műveket. A Tollak és Tappancsok – Újratöltve című folytatásban a pályázatot megnyitották az amatőr meseírók előtt is, vagyis itt az írószervezetek valamelyikében való tagság már nem számít részvételi feltételnek. A pályázat fővédnöke Nagy Zsuzsanna, a köztársasági elnök házastársa. Az első forduló már nyilvánosságra hozott nyertesei és a pályázat második részének legjobb alkotói egy közös díjkiosztón vehetik majd át az elismeréseket. Az állatkert szándéka, hogy a pályázat mindkét fordulójának legjobban sikerült meséit gyűjteményes mesekönyvben jelentesse meg.