A főváros 150. születésnapjára készül el a Budapest Nagyregény

MEGJELENT: 2023. január 16., hétfő | SZERZŐ: Szerk.

Január végéig várják a személyes és városi történeteket a főváros 150. születésnapjára készülő Budapest Nagyregényhez. 


A Budapest Brand MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Budapesthez köthető történeteket várnak a készülő kötethez, melyben minden kerületnek saját fejezetet szentelnek. A főváros 150. születésnapján, november 17-én megjelenő könyv 23 fejezetét 23 népszerű, kortárs író fogja megalkotni, azokból a történetekből is inspirálódva, amelyeket a városlakók küldenek be számukra. Többek között Cserna-Szabó András, Dragomán György, Mán-Várhegyi Réka és Tompa Andrea is részt vesz a nagyregény megírásában, a többi írót pedig fokozatosan, a projekt előrehaladásával jelentik be a szervezők. 

A civil anyaggyűjtés november 17-én, a főváros 149. születésnapján indult el a Budapest Brand és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár együttműködésében. A legfeljebb 4000 karakter hosszú, egy kerület, városrész tereihez, épületeihez, személyiségeihez vagy eseményeihez kapcsolódó történeteket január 31-ig online lehet beküldeni ezen a honlapon.

A közleményben kiemelik, hogy azok a történetek sem vesznek el, amelyek kimaradnak a kötetből: ezek is megjelenhetnek a Budapest Nagyregény kísérő kiadványaiban vagy elhangozhatnak eseményein.

Megosztás