Művészeti rendezvények bő két hónapon keresztül

MEGJELENT: 2021. április 6., kedd | SZERZŐ: RG

Tavaszi programsorozatot indít a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete. A június közepéig tartó rendezvények alkalmával között többek között animációs estek, könyvbemutatók, konferenciák, valamint beszélgetések várják a nagyközönséget – adta hírül az MTI.

Kép forrása
 
A rendezvény keretében folytatódik az intézet Esték a Hild-villában című sorozata, amelynek keretében Wesselényi-Garay Andor építész, építészettörténész, egyetemi tanár és vendégei - Smiló Dávid, Vasáros Zsolt, Szederkényi Lukács, Hámori Péter és Erhardt Gábor - arra keresik a választ, hogy létezik-e generációs különbség az építészetben, illetve felruházható-e tartalmi jellemzőkkel a „fiatal építészet” fogalma. A műsor havonta jelentkezik az MMA MMKI online csatornáin.
Az Animációs esték - Hagyomány és haladás című sorozat következő estjét április 22-én tartják, a rendezvény az intézet online felületein követhető. A rendezvény moderátora Kollarik Tamás producer, jogász, egyetemi oktató, filmrendező, akinek Orosz Anna Ida, Fülöp József, Jankovics Marcell, Bucsi Réka, Rófusz Ferenc, Vácz Péter, Ternovszky Béla, Andrasew Nadja, Varsányi Ferenc és Gelley Bálint lesznek a beszélgetőpartnerei.
A programsorozat része lesz Windhager Ákos művelődéstörténész, az MMA MMKI tudományos munkatársa Utód, de aki ős is - Mihalovich Ödön pályaképe című kötetének online bemutatója, a könyvet a Fundamenta Profunda sorozat részeként adták ki. A bemutató időpontját később ismertetik - olvasható a közleményben.
Június 1-jén a Pesti Vigadóban rendezik meg A művészet közege, Alkotáselmélet, elméletalkotás a vírus idején című konferenciát.
Az utolsó garabonciások címmel május 3-án műhelytalálkozót szerveznek az 1960 és 2010 közötti időszak jellegzetes alternatív alakjairól. A találkozón Vujisics Tihamér, Latinovits Zoltán, Hajnóczy Péter, Bódy Gábor, Szabados György, Cseh Tamás, Kobzos Kiss Tamás, Sebő Ferenc és Szörényi Levente munkásságát elemzik az előadók.
Megosztás

Egypercesek

A holt-tengeri-tekercsek rejtélye

A holt-tengeri-tekercsek rejtélye

Mesterséges intelligencia segített megfejteni, hogy ki, vagy kik lehettek a szerzői

Csemegi Károlyra emlékeztek

195 éve született az első büntetőkódex megalkotója, a jogállam kiemelkedő építésze

Opera kamion és Quimby a Művészetek Völgyében

Újdonságok és átalakítások várhatóak a tavaly elmaradt 30. jubileum idei pótlására

Újra látogatható az Országos Széchényi Könyvtár!

Szigorú járványügyi intézkedésekkel, de újraindítja személyesen igénybe vehető szolgáltatásait a könyvtár

Margó újra házhoz megy

A rangos elismerésre június 30-ig lehet nevezni