Könyvtári napok Pécsett

MEGJELENT: 2020. október 6., kedd | SZERZŐ: R.G.

Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, gyermekprogramok, kiállítások és szakmai rendezvények is színesítik a baranyai Csorba Győző Könyvtár hétfőn induló, Őszi könyvtári napok címet viselő rendezvénysorozatát.

Kép forrása
 
Mint azt a bibliotéka beharangozójában írták, a pécsi és megyei könyvtári feladatokat ellátó intézményben, így a pécsi Tudásközpontban és a fiókkönyvtárakban zajló programok keretében olyan népszerű szerzők is Baranyában vendégeskednek, mint Ott Anna, Szvoren Edina, Csordás Gábor, Tari Annamária, Bosnyák Viktória, Kiss Tibor Noé, Háy János és Lackfi János. 
A rendezvény keretében hétfőn délután nyílik meg a Goethe Intézet vándorkiállítása: a pécsi Tudásközpontban látható tárlat a százéves női választójog témájából kiindulva könyveken, albumokon és magazinokon keresztül mutat be meghatározó fejezeteket a nők társadalmi helyzetét illetően. 
Lackfi Jánost a „Balassi lájkol, Petőfi kommentel...” című beszélgetésre, míg Szentendrei Juditot a Mézes cukrászda című könyvének bemutatójára várják, Varga Ildikó Wagner-kutató pedig a Tudásközpont zeneműtárában Richard Wagner és Magyarország kapcsolatáról tart előadást. 
A helytörténet iránt érdeklődőket a könyvtár helyismereti gyűjteménye könyvbemutatókkal várja, aki pedig a távoli vidékekre kíváncsi, annak Koltai Péter közlekedésmérnök, könyvszerkesztő és világutazó a rendezvénysorozat keretében mesél egzotikus helyekről. 
Október 10-én délután a gyerekekkel ünnepel a könyvtár, hiszen éppen tíz esztendeje lesz, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program keretében megnyílt a térség legnagyobb gyermekkönyvtára. A program keretében kézműves foglalkozások, vetítések és kiállítás várja a kicsiket. 
Bővebb tájékoztatás a csgyk.hu oldalon és a bibliotéka hivatalos Facebook-oldalán olvasható.
Megosztás

Egypercesek

Dante Alighieri Szegedre látogat

Dante Alighieri Szegedre látogat

Dante 700 címmel nyílik régi, muzeális könyveket is bemutató kiállítás a szegedi Somogyi könyvtárban

Színinövendékekkel állítják színpadra A Pál utcai fiúkat

A Molnár Ferenc klasszikusa alapján alkotott zenés játékot a zalaegerszegi Kvártélyház mutatja be

Halálos széria

A 2020 Filmodüsszeia állandó műsorvezetői ezúttal - Richard Donner rendező előtt tisztelegve - a Halálos fegyver szériát vesézték ki

Harry herceg a nagyit sem kíméli

A királyi család szakértői szerint Harry önéletrajzi könyve csak a „jéghegy csúcsa lesz” a hónapok óta tartó botrányhadjáratban

Utnapistim Irakba vándorol

Visszakerülhet eredeti tulajdonosához a washingtoni Bibliamúzeumtól elkobzott Gilgames-tábla