Új kezdet a marsi lázadás után

Új történettel folytatódik Pierce Brown korábban már lezárult Vörös lázadás-trilógiája. Hamarosan megjelenik magyarul is A káosz évei, mely űrbéli bukást és felemelkedést ígér.

Kép forrása

Brutális adrenalinlöket a marsi lázadás – írtuk két évvel ezelőtt a Star Wars népszerűségével is vetekedő sorozat, a Vörös lázadás-trilógiának a befejező részéről. Pierce Brown A Hajnalcsillag című kötete szinte a megjelenést követően egyből bestseller lett.
A mindössze harminc éves amerikai írónak azonban most egy újabb kötete érkezik magyarul. A káosz évei április 16-ától már a könyvesboltok polcaira is kerül. A korábbi könyveihez hűen természetesen marad a sci-finél, és a kritikusok szerint a „szokásos” sikert érheti el ezzel a történettel is.
A káosz éveivel nem szakad el a sikeres és népszerű trilógiájától Brown. Míg a Vörös lázadás sorozat egy univerzum végét örökítette meg, addig A káosz évei

egy új kezdetének az első krónikája. Az új ciklusa ezúttal is a bukásról és felemelkedésről szól, de korábbi népszerű hőse mellett természetesen új szereplőkkel is találkozhatunk. Az alapötlet azonban marad, de persze új izgalmakkal.

A történet középpontjában ezúttal is Darrow áll, akit mostanra sokféle néven ismernek bolygószerte. Akad, aki apának hívja, más felszabadítónak, de sokan hadvezérnek. Megint mások Aratónak. A sok jelző ellenére azonban ő ismét fiatal fiúnak érzi magát.
Egy évtizeddel ezelőtt Darrow volt annak a forradalomnak a hőse, amitől azt remélték, hogy majd felszabadítja a Társadalmat. Béke és szabadság helyett azonban végtelen háború dúl a világokban. Darrow-nak ezért most egy újabb küldetésre kell indulni, mellyel kockára tesz mindent, amiért eddig harcolt. Bolygókon átívelő útja során olyan új szereplőkkel találkozik, akik örökre megváltoztatják a sorsát. Köztük a menekülttáborból érkező vörös lánnyal, a megtört ex-katonával és egy kitaszított arany trónörökössel.
Darrow ezzel együtt továbbra is hisz abban, hogy megmenthet mindenkit, de vajon képes lesz-e arra, hogy közben ne változzon át borzalmas szörnyeteggé?