Brutális adrenalinlöket a marsi lázadás

Hamarosan magyarul is a könyvesboltokba kerül a könyvben a Star Wars népszerűségével is vetekedő sorozat, a Vörös lázadás-trilógiájának befejező része. Pierce Brown A Hajnalcsillag című kötete két hete jelent meg Amerikában, de máris bestseller.

Egyből elfoglalta a The New York Times bestseller-listáinak első helyeit az alig két hete megjelent Morning Star (Hajnalcsillag) című kötet. Pierce Brown Vörös lázadás-trilógiájának befejező része ráadásul mind a nyomtatott, mind az e-könyvek között is az első. Egyes kritikusok már-már ahhoz hasonlítják a trilógia sikerét, mint, amit elért a Csillagok háborúja a filmiparban. A sikert egyébként alátámasztja, hogy a sorozat első része 2014 végén elnyerte a legnagyobb nemzetközi könyves oldal díját. Mindezt Pierce Brown ráadásul elsőkönyvesként tette. A Vörös-lázadás következő része, az Arany háború ezt ráadásul meg is ismételte, és a szerző ezzel újra bezsebelhette a Goodreads-díjat. Egyes kritikusok nem tartják kizártnak a triplázást sem. Ennél azonban az biztosabb, hogy a könyv magyarul a Könyvhétre jelenhet meg az Agave kiadó gondozásában. Sőt az is igencsak valószínűnek tűnik, hogy nemsokára film is készül a trilógiából.
A sorozat eddigi kötetei elképesztő fordulatokban bővelkednek.  A történet főszereplője Darrow, aki a Marson él. Bányászként dolgozik és Vörösnek született, vagyis a színekről elnevezett kasztokra épülő társadalom legalacsonyabb rétegébe. Folyamatosan a bolygó belsejében dolgozik azon, hogy lakhatóvá váljon az égitest. Még sosem látta az égboltot, egy nap azonban rájön, hogy eltitkolják előttük az igazságot, mivel a Mars felszíne már régen alkalmas az emberi életre. Ezután csatlakozik a földalatti ellenálláshoz, hogy megdöntse az Aranyak zsarnoki uralmát.
A második kötetben, az Arany háborúban aztán folytatódik Darrow bosszúhadjárata. Arannyá válva, belülről tervezi megdönteni a Társadalmat. A kiadó szerint: ha a Vörös lázadás egy letehetetlenül olvasmányos, folyamatosan pörgő, végig lebilincselő kezdet volt, akkor az Arany háború egy még brutálisabb adrenalinlöket: az olvasó fék nélkül száguld a szereplőkkel a folyamatos akciójelenetek, űrharcok és politikai intrikák közt. Helyenként kegyetlen, máskor nagyon is emberi élet-halál történet a bosszúról egy felejthetetlen főszereplővel.
Mindez várható a trilógia harmadik részében is, amelyre garancia Pierce Brown, akit már joggal tartanak az akció sci-fik egyik legnagyobb reményű új szerzőjének.