Megérkeztek a tankönyvek az iskolákba

A Magyar Posta tájékoztatása szerint határidőre megérkeztek az iskolákba a tankönyvek, amelyeket több mint ezerhétszáz településre, mintegy négyezer egyszáz iskolába szállítottak ki augusztusban.

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ebben az évben is a Magyar Posta Zrt.-t bízta meg, hogy Magyarország összes általános-, közép- és szakiskolájának juttassa el a tankönyveket – olvasható a közleményben. A kiszállításnak augusztus folyamán kellett megtörténnie, és az iskolák előre egyeztetett időpontban várták az érkező tankönyvcsomagokat. Így az iskolai tankönyvfelelősöknek volt idejük felkészülni a tankönyvek szétválogatására, kiosztására. 
A közlemény szerint a Magyar Posta határidőre eljuttatta ezerhétszáznegyvenhat településre, négyezerszázhárom iskolába a csaknem tizenkétmillió nyolcszázezer tankönyvet. Ahhoz, hogy ezt a logisztikai feladatot sikeresen teljesíteni tudják, naponta száznyolcvan, százkilencven iskolába kellett elvinni és átadni a tankönyveket.
Természetesen idén is van lehetőség az iskolák által jelzett esetleges hiány pótlása, illetve a reklamációk kezelésére. A pótkiszállítás szeptemberben lesz.