Zenét is írt regényéhez

Mítoszépítő, immár második regényével jelentkezett Lanczkor Gábor, aki új munkáját az idei Ünnepi Könyvhéten nyújtotta át hivatalosan is a közönségnek. A Folyamisten egy különleges road-movie szerű történet, számos országon, kontinensen átívelő misztikus akció-krimi.

A Libri Kiadó gondozásában megjelent Folyamisten egy bűncselekménnyel kezdődik. Londonban brutális kegyetlenséggel megerőszakolnak egy lányt, aki nem törődve a rendőrség amúgy is gyengének mutatkozó nyomozói munkájával, megtartja az erőszakban fogant magzatot, majd később Indiába utazik, hogy a távol-keleti országban pihenje ki a sokk okozta fájdalom stresszét. A regényben van egy másik szál is, mégpedig egy magyarországi vonal, melyben egy második és egy harmadik szál is. Hogy miként fonódnak össze az említett szálak, arra a regényből kapunk választ. Az már most egyértelmű, hogy Lanczkor Gábor egyfajta spirituális útra ért a regényalkotásban, de ha azt mondjuk, hogy a Dan Brown-i utat követi, mely új olvasók millióit ültette le az olvasó-fotelbe, akkor se tévedünk nagyot. Az író jól adagolja a krimi, az akcióregény, a misztikus mesélés és a szociografikus érzékkel átitatott elbeszélés műfajokat, hogy valami újat alkosson. Az olvasó pedig szívesen merül el a Folyamisten történetébe, mert a szereplők valamelyikével gyorsan lehet azonosulni, lévén, pozitív és megnyerő, meggyőző figurák, akik a hétköznapok kitaposott ösvényeit járják, de aztán, akarva-akaratlan egy szövevényes és fölöttébb rejtélyes történetbe kerülnek bele.

 

 

Azok pedig, akik beleszerettek a regénybe és még ennél is mélyebben szeretnének elmerülni a Folyamisten című történetbe, azoknak ajánljuk a szerző társművészeti produktumát, a regényhez kapcsolódó, Anarchitecture: Soundtracks for a Novel című zenei albumot. A kettő együtt – a háttérből szóló muzsika – és az újra és újra elolvasott regény bizonyára speciális élménnyel ajándékozza meg az érdeklődőket.