Szenvedélyek hálója

Karinthy Frigyesnek sok híres mondást tulajdonítanak, személyes kedvencem: „Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar – a férfi nőt – a nő férfit.” Azt hiszem, a párkapcsolati problémák gyökerét kiválóan összefoglalja ez a humoros idézet, ám azok megoldására, a nemek lélektanának kutatására és az önfejlesztésre, a békés együttélés megtalálására más forrásból kell tájékozódunk. 

Kép forrása


Több száz interjú
Az ősi téma felkeltette Sándor András újságíró „kérdezésspecialista” érdeklődését, s mind a két nemmel készített több száz interjú alapján két könyvet is megjelentetett a témában. Szó van e kötetekben vágyakról, szenvedélyekről, szerelmekől, érzékiségről, szexről és persze romantikáról is, gondosan kerülve az általánosításokat. Illetve nem mindet, ha általánosítás az, hogy napjainkban az internetes társkeresés egyre népszerűbb, és egyre több ilyen fórum áll a felhasználók rendelkezésére. Ahogy arról már korábban is írtunk… 
Itt vadászgatott a szerző is.

Kép forrása

Mi kell a nőnek?
Vajon hogyan ismerkednek a magyar nők ezeken a honlapokon? Kit, mit keresnek? És mik a tapasztalataik? Öt év alatt kétszáz interjú készült; ezek közül a legérdekesebbnek talált huszonkét beszélgetés olvasható jelen könyvben. Lelki vívódásaikról, titkaikról, vicces vagy éppen keserédes sztorikról mesél fiatal, középkorú és idős nő.
Van köztük egy huszonkilenc éves rendezvényszervező, aki nem mert elaludni, amikor nála aludt egy férfi, nehogy kipakolja a lakást, egy harminchét éves pénztáros, aki férjes nőként keveredett kapcsolatba, egy negyvenkét éves, a fehér lovon érkező herceget váró – és megtaláló – ápolónő, egy ötvenhárom éves özvegy, akit első, szélhámos partnere kirabolt vagy éppen egy hatvankét éves nyugdíjazott ex-prostituált. Gyakran szókimondó interjúk, amelyek női és férfiolvasók számára is tanulságosak lehetnek.

Kép forrása

És a férfinek? 
Ez a könyv kifejezetten a hölgyek kérésére készült. Az általuk felvetett kérdések és témakörök lélektanát járja körül, az erősebb nem számára pedig komoly tükör. A nagy kérdések, amelyek mindeddig megválaszoltalanok maradtak a pasik részéről: Miért nem jelentkeznek a férfiak egy tökéletesen sikerült randevú után? Miért kell a nőknek megtenni helyettük a kezdő lépéseket? Miért ígérnek komoly kapcsolatot, ha az első intim együttlét után lelépnek? Miért hazudoznak? Miért tartanak több vasat a tűzben? Miért ragaszkodnak az exeikhez? Miért nem akarnak tartós kapcsolatot? Miért menekülnek a szerelem elől? Mitől félnek? Miért nem merik vállalni az érzéseiket? 
Három év gondos kutatómunkája, több mint százhúsz interjú különböző korú, társadalmi osztályú társkereső férfival, amelynek esszenciáját tartalmazza a kötet a huszonegy válogatott életmesével. Nagy kitárulkozások, mély lelkizések, hús-vér emberek életmeséi húsz évestől hatvanötig. A kamionsofőrtől kezdve a luxusyachton napozó milliomos üzletemberig széles a kötetben megszólaló férfiak listája.
A könyv a férfilélek megismeréséről szól, a két nem kapcsolatának lélektanáról – ezúttal a pasik oldaláról. Addig ismeretlen arcát mutatja meg a kényszeres nőcsábász, kiderül, hogy az egyéjszakás kalandokat hajszolónak is vannak romantikus vágyai, elsírja magát a notórius hazudozó, elképesztő lelkierőről tesz tanúbizonyságot a gyermekeit egyedül nevelő özvegy édesapa, ugyanakkor félelmeiről vall a kedveseit gyakorta bántalmazó alkoholista is.