Egy hét múlva nyílt napot tart a KELLO

Két napos, ingyenes rendezvény keretében mutatja be megújult arculatát és kibővített termékkínálatát augusztus 29-én és 30-án a KELLO, azaz a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.

Ügyfélbarát átalakulás

A tavaly bevezetett állami tankönyvforgalmazás új rendszerének keretei között az állam az országos tankönyvellátást a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-n keresztül látja el. Az új feladat gyökeresen átalakította a korábban elsősorban a könyvtári igények kiszolgálásával foglalkozó vállalatot. A rendszer gördülékeny működése érdekében a KELLO elektronikus információs rendszert alakított ki, melyhez új arculat és felhasználóbarát informatikai megoldások is kapcsolódtak. A társaság, megújult arculatának részéül az ország összes megyeszékhelyén úgynevezett KELLO-Infopontokat nyitott. A tizenkilenc nagyvárosban megnyitott irodák ügyfélszolgálatként és üzletként is funkcionálnak, magánszemélyeket és intézményi vásárlókat, azaz iskolákat, könyvtárakat egyaránt kiszolgálnak.

Hagyományos értékek
Ugyanakkor a megújulás mellett a Könyvtárellátó megtartotta korábbi erényeit is, így továbbra is körülbelül ezer könyvkiadóval és több száz könyvkiadással is foglalkozó egyéb szervezettel áll kapcsolatban. Webáruházat működtet, ahonnan a beérkező új könyvek azonnal megrendelhetők, továbbá a vásárlók széleskörű tanszerkínálatból is választhatnak.
A megjelenő hazai könyvkínálat szinte teljes palettája mellett évente több ezer újonnan megjelenő, CD-t, DVD-t, tankönyvet és tanítási segédletet, s több mint ötszáz magyar folyóiratot forgalmaz. A társaság több ezer nyilvános, iskolai és egyéb szakkönyvtárral, közművelődési intézménnyel áll kapcsolatban. Szerkeszti, kiadja és havonta két alkalommal a könyvtáraknak megküldi az Új Könyvek című állománygyarapítási tájékoztatót, amely teljességre törekedve ismerteti a kéthetente, magyar nyelven megjelent könyvújdonságokat. E kiadvány idén októberben ünnepli megjelenésének 50. évfordulóját.

Előnyös iskolakezdés

A megújuló, az iskolák, családok, magánszemélyek számára is nagyon komoly kínálattal jelentkező Könyvtárellátó augusztus 29-én és 30-án a Petőfi Irodalmi Múzeum székhelyéül szolgáló Károlyi-palota udvarán (1053 Budapest, Károlyi u. 16.) mutatja be kibővített termékkínálatát és megújult szolgáltatásait a nagyközönségnek.
Az esemény első napját szakmai előadások színesítik, szombaton pedig a termékkínálat kapja a főszerepet. Mindkét napon gyermeksarok várja a családdal együtt érkező szülőket és pedagógusokat. A kiállító partnerek bemutatják széleskörű választékukat, a látogatók tanszerek, taneszközök, fejlesztő-és logikai játékok és természetesen könyvek közül válogathatnak. Azok, akik a tanévkezdéssel kapcsolatos bevásárlásaikat itt szeretnék lebonyolítani, egyedi kedvezményekkel vásárolhatnak és természetesen utalvánnyal is fizethetnek. Ahogyan a KELLO-Infopontokban, úgy a helyszínen is elfogadják az alábbi utalványtípusokat: Erzsébet, Ticket Service és Compliments utalványok, Sodexo, Posta Paletta, EMC, OTP valamint Multi Pay.

Érdemes tehát a jövő hét második felében, augusztus 29-én és 30-án ellátogatni a Petőfi Irodalmi Múzeum székhelyéül szolgáló Károlyi-palotába (1053 Budapest, Károlyi u. 16.), mert ott nem pusztán a Könyvtárellátó új termékeivel és szolgáltatásaival ismerkedhetnek meg, de az iskolakezdésre is felkészülhetnek az érdeklődők.