Művészeti rendezvények bő két hónapon keresztül

MEGJELENT: 2021. április 6., kedd | SZERZŐ: RG

Tavaszi programsorozatot indít a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete. A június közepéig tartó rendezvények alkalmával között többek között animációs estek, könyvbemutatók, konferenciák, valamint beszélgetések várják a nagyközönséget – adta hírül az MTI.

Kép forrása
 
A rendezvény keretében folytatódik az intézet Esték a Hild-villában című sorozata, amelynek keretében Wesselényi-Garay Andor építész, építészettörténész, egyetemi tanár és vendégei - Smiló Dávid, Vasáros Zsolt, Szederkényi Lukács, Hámori Péter és Erhardt Gábor - arra keresik a választ, hogy létezik-e generációs különbség az építészetben, illetve felruházható-e tartalmi jellemzőkkel a „fiatal építészet” fogalma. A műsor havonta jelentkezik az MMA MMKI online csatornáin.
Az Animációs esték - Hagyomány és haladás című sorozat következő estjét április 22-én tartják, a rendezvény az intézet online felületein követhető. A rendezvény moderátora Kollarik Tamás producer, jogász, egyetemi oktató, filmrendező, akinek Orosz Anna Ida, Fülöp József, Jankovics Marcell, Bucsi Réka, Rófusz Ferenc, Vácz Péter, Ternovszky Béla, Andrasew Nadja, Varsányi Ferenc és Gelley Bálint lesznek a beszélgetőpartnerei.
A programsorozat része lesz Windhager Ákos művelődéstörténész, az MMA MMKI tudományos munkatársa Utód, de aki ős is - Mihalovich Ödön pályaképe című kötetének online bemutatója, a könyvet a Fundamenta Profunda sorozat részeként adták ki. A bemutató időpontját később ismertetik - olvasható a közleményben.
Június 1-jén a Pesti Vigadóban rendezik meg A művészet közege, Alkotáselmélet, elméletalkotás a vírus idején című konferenciát.
Az utolsó garabonciások címmel május 3-án műhelytalálkozót szerveznek az 1960 és 2010 közötti időszak jellegzetes alternatív alakjairól. A találkozón Vujisics Tihamér, Latinovits Zoltán, Hajnóczy Péter, Bódy Gábor, Szabados György, Cseh Tamás, Kobzos Kiss Tamás, Sebő Ferenc és Szörényi Levente munkásságát elemzik az előadók.
Megosztás

Egypercesek

Dante online

Dante online

Az Isteni színjáték egyik legkorábbi, gyűjteményükben őrzött középkori kéziratát tették elérhetővé

Ragályos sorok

Pályázatot indított az EMMI kortárs költőknek, a műveket április 30-ig várják

Propagandamozi Kínában

Kínai Kommunista Párt megalakulásának századik évfordulója alkalmából hetente legalább kétszer műsorra kell tűzni a párt történetével és ideológiájával foglalkozó propagandafilmeket

Művészeti rendezvények bő két hónapon keresztül

Animációs estek, könyvbemutatók, konferenciák, valamint beszélgetések várják a nagyközönséget a Magyar Művészeti Akadémia programsorozatán

Háromnapos online fesztivált rendez a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum

Péntek és vasárnap között tekinthetjük meg az új kiadványokat