Versünnep lesz februárban

MEGJELENT: 2021. január 6., szerda | SZERZŐ: László T. András

Csaknem kétszáz szavalat érkezett a Vörösmarty-emlékév keretében meghirdetett Versünnep verspályázatra.

Kép forrása

A Vörösmarty-emlékév keretében a főszervező Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola több országos szintű programja valósult meg. A versünnepet megelőzően nagy sikerrel zárult a rajzpályázat is, amelyre az ország szinte minden pontjáról érkeztek alkotások. 
Az emlékév egyik kiemelt kezdeményezése a Versünnep, amely a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai támogatásával valósul meg. Még a határon túlról is érkeztek pályázatok, hiszen a járványhelyzet miatt az érdeklődők videón küldhették el az általuk szabadon választott Vörösmarty-versről készített felvételt. 
A beérkezett pályaműveket 6 tagú zsűri értékeli, amely két korosztályban hirdet továbbjutókat: a 6-12 éves korcsoportban és a 13-18 évesek között is 5 szavaló jut majd a döntőbe. A zsűri tagja L. Simon László író, országgyűlési képviselő; Bobory Zoltán költő, a Vörösmarty Társaság elnöke; Kelemen István színművész, a Csajághy Laura Színpad igazgatója; Bakonyi István irodalomtörténész, író; Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke, valamint Rodics Eszter, a Halász-kastély igazgatója, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke. 
A döntőt februárban rendezik meg, már a pályázók személyes jelenlétével - amennyiben a járványhelyzet engedi.
Megosztás