Egyenesen a Dunakanyarba!

A főváros és a Balaton után a Dunakanyar az első számú magyarországi turisztikai régió. Esztergom, Visegrád, Szentendre, Vác és számos hangulatos Duna-menti település, jó pár átkelési lehetőség hídon és réven, a vén folyót mindkét partján ölelő csodálatos hegyek kacér vonulata; csak hogy néhányat említsünk ezen térség szépségeiből. Balogh Tamás A Dunakanyar kalandkönyve egyfajta folytatása az általunk tavaly ajánlott A Dunazug kalandkönyve összeállításnak, melynek segítségével számos dinamikus túrát tehetünk, akár a könyv alapján is.

kép forrása

Balogh Tamás a kalandfutas.hu oldal aktív tartalomfeltöltője már több könyvvel és kalanddal lepte meg a közönséget. A szerző most a Dunakanyarba kalauzolja el azokat, akik szívesen sportolnak, tehát nemcsak kirándulnak, hanem akár a terepfutás - amúgy kifejezetten intenzív igénybevételt adó - ágát művelik. A Dunakanyar kalandkönyve természetesen a Börzsöny, a Visegrádi hegység és a Pilis ölelésében található útvonalakra hívja a túrázni és sportolni vágyókat. A kötet százötven kilométer hosszúságú utat jár be, melyen minden megtalálható azoknak, akik kedvelik a folyóvizeket, a hegyeket, völgyeket. A szerző útjait gyalog, kerékpárral, vízi alkalmatosságokkal, csónakkal, illetve autóval is megtette, s ahogy olvassuk a kötet ajánlójában: nyakában mindig ott lógott a fényképezőgép, kezében mindig ott volt a ceruza és a jegyzetfüzet. 
Érdemes meglátogatni a kalandfutas.hu oldalt, ahol a kötet mellett sok egyéb más magyarországi célpont, régió, terület is feltüntetésre került. Balogh Tamás egy kifejezetten intenzív sportéletet és intenzív alkotói életet élő ember, aki mindazt a sportkalandokat, túrakalandokat, amelyeket megél, lejegyzi, másoknak pedig kidolgozott tervek alapján ajánlja azokat, de versenyeket is szervez a területekre. A szerző személyében egy igazi, jó értelemben vett megszállott emberről van szó, könyvei - így most ajánlott A Dunakanyar kalandkönyve is - ennek megfelelően rendkívül sok programot, adatot, célt tartalmaz, mindazonáltal rengeteg olyan információt kínál, amely ezekhez a túrákhoz köthető, így például a távok hosszát, a magasságkülönbségeket, a környezeti adottságokat, az ajánlott ruházatot, felszerelést, a különféle idegenforgalmi látnivalók, szállók, parkolók, jegyárak, kényelem szempontjából lényeges feltételek listájának pontos helyét, nyitva tartását és a terület különlegességeit is.