Leáll, majd újraindul a gépezet

MEGJELENT: 2020. június 2., kedd | SZERZŐ: Thurzó Gergely

Kortárs magyar szerzők magyar nyelvű műveit várja a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál „Reset” jeligével június 15-ig.

Kép forrása

„Mi történik akkor, ha megnyomjuk a reset gombot és a rendszer leáll, újraindul? Mi történik a társadalommal, a mindennapokkal, a kapcsolatokkal, a világ megszokott működésével?” - ezekre a kérdésekre keresi a választ a négyszázezer forint összdíjazású szépirodalmi pályázat. Olyan műveket várnak maximum hatezer leütés terjedelemben, amelyeket még sem online, sem nyomtatott formában nem publikáltak, megjelenésük nincs folyamatban és a pályázat lezárulásáig nem is várható. Műfaji megkötés nincsen, viszont minden szerző csak egy alkotással nevezhet és kizárólag jeligés pályázatot fogadnak el, azaz a beküldött dokumentumon nem szerepelhet a szerző neve. 
Az előválogatást követően a főzsűri elé a legjobb tizenegy pályamű kerül, amelyek közül egy elnyeri a fődíjat, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írást lefordítják angol, cseh, lengyel és szlovák nyelvre, a szerzők bruttó két-kétszázezer forint jutalomban részesülnek, valamint meghívást kapnak a PesText fesztiválra. A közönségdíjra bárki szavazhat július 13. és augusztus 10. között a fesztivál hivatalos oldalán, ahol a pályázat részletei is olvashatók. 
A világirodalmi fókuszú PesText ősszel második alkalommal valósul meg Budapesten. Az eseményt a tervek szerint szeptember 22. és 26. között rendezik meg.
Megosztás