Drámaverseny a karanténban

A koronavírus-járvány miatt bekövetkezett rendkívüli élethelyzetre reflektáló egyfelvonásos művekkel lehet jelentkezni az Első Magyar Karantén- Színház és a Litera által meghirdetett drámaversenyre. A beküldés határideje április 15-e.

Kép forrása

A szervezők közleménye szerint a helyzetre reflektálva, az általuk felkért kortárs drámaírók fognak egyfelvonásos műveket írni. A felkérésekkel párhuzamosan a szervezők nyílt pályázatot is hirdettek, miszerint az egyfelvonásos drámák szereplőinek száma nem haladhatja meg a három főt, az előadás terjedelme pedig maximum negyven perces lehet. Pályázni csak teljesen új darabbal lehet.
A beérkezett műveket első körben a szervezők által felkért kuratórium bírálja el. Ezt követően a kiválasztott és bemutatott művekre az utolsó előadás bemutatása után szavazhat a közönség.
A drámapályázat győztese háromszázezer, a második helyezett kétszázezer, a harmadik pedig százezer forintos díjazásban részesül. A kiválasztott művek a Literán jelennek meg, a felolvasószínházi előadásokat pedig az Első Magyar Karantén-Színház közvetíti élőben a TRIP-hajó oldalán, ahol az előadások később visszanézhetők is lesznek.