Tindertojás

Mint ahogy arról korábban cikkeztünk, a párkapcsolatok útvesztőjében nem egyszerű boldogulni a mai világban. A társkereső appok közül Tinder az egyik legnépszerűbb, nem véletlen, hogy ezt az alkalmazást veszi górcső alá Pfliegel Dóra legújabb, Tindertojás című regényében.

Kép forrása

A történet szerint Márti harmincöt éves grafikus, aki évek óta él kiüresedett házasságban Tamással, a zárkózott irodalmárral. A szenvedélyre már nyomokban sem emlékeznek, a testiség nyűgös, unott rutin a számukra, egymás társasága irritáló; csak kisgyermekük, Iván köti össze őket, no meg a megszokás. Márti egyre jobban kínlódik ebben a reménytelen, érzelmileg sivár kapcsolatban, ezért a legjobb barátnője azt javasolja, hogy keressen kalandot álnéven a Tinderen, fűszerezze meg kicsit a napjait némi könnyed, tét nélküli kalanddal. Amikor Tamás a megkérdezése nélkül elfogad egy három hónapos pozsonyi ösztöndíjat, Márti nyomban regisztrál a felületen, ahol új, nagyon is pezsgő virtuális világba csöppen.
A netes flört különös és izgalmas dolgot hoz elő belőle: személyiségének egy általa sem ismert, élni, szenvedélyesen szeretni akaró oldalát. Ez legfőképpen Zoltánnak köszönhető, aki szintúgy a Tinderen keres vigaszt; a férfi egy reménytelen kapcsolatból keres kiutat. A levelezésből csetelés, majd egyre forróbb hangú levelezés és telefonbeszélgetés bontakozik ki. Hamarosan pedig - bár személyesen még sosem találkoztak - mindketten azt érzik, hogy amit éreznek, az egyfajta szerelem. A fellobbanó érzelmek mindkettejük életét átformálják - igaz, nem teljesen úgy, ahogy azt előre elképzelték... A virtuális társkeresők világát bemutató, olvasmányos regény elsősorban nőolvasók figyelmére számíthat.