Éjszaka a könyvtárban

MEGJELENT: 2019. június 7., péntek | SZERZŐ: Gergely András

Könyves szemmel is érdekes lesz a június 22-i izgalmas esemény, a Múzeumok Éjszakája. Más nagy könyvtárak mellett például az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár is csatlakozik a rendezvénysorozathoz. A bibliotéka az idén meghirdetett „Digitalizáció – Interaktivitás – Utazás” tematikához kapcsolódóan szervez izgalmas ismeretterjesztő programokat.

Kép forrása

Az Egyetemi Könyvtárban már délután elkezdődnek az események. A gyermek és felnőttek 15.00 órától vehetnek részt kalligráfiai foglalkozáson, de az érdeklődők arról is tapasztalatot szerezhetnek, hogyan működik a könyvkötő műhely.
Az esti rendezvénysorozat hat órakor kezdődik a Budapesti Monteverdi Kórus koncertjével, majd
Grafikák és művészkönyvek címmel 19.00 órától Szőcs Géza grafikus művész kiállítását 
tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállításra érkezőket Péterfy Gergely író köszönti.
 A könyvtári túrákon résztvevő látogatók megismerkedhetnek a csodálatos műemléképület
történetével és néhány muzeális kiadvánnyal, illetve restaurátor vezetésével nyerhetnek bepillantást a kötészeti műhely munkájába. Az éjszakai barangolást az ELTE „Eötvös” Művészeti Együttes vonósnégyesének 22.00 órakor kezdődő koncertje teszi majd még érdekesebbé.
Akiknek játszani is van kedvük, azok 
„Az ELTE épített öröksége” és „Hozza el ELTE-s emlékeit!” címmel meghirdetett programokon. Közös időutazásra, emlékgyűjtésre, bemutatóra és kvízjátékra invitálja a könyvtár a játékosabb kedvű érdeklődőket. 
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár rendezvényei karszalaggal a Múzeumok Éjszakája-karszalaggal látogatható. De a karszalaggal rendezvénysorozatban részt vevő valamennyi múzeum és intézmény programja látogatható, illetve a múzeumi buszjáratok is ingyenesen igénybe vehetők.
Egyedi azonban, hogy a restaurátor-műhely bemutatója előzetes regisztrációhoz kötött és – ez sokkal fontosabb – az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban a belépőjegy-karszalagok ingyenes féléves kölcsönzőjeggyel kaphatók.   
Felnőttjegy: 1900 Ft
Gyermekjegy (6–18 éves korig): 800 Ft
A rendezvény részletes programja megtekinthető ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár weboldalán, illetve a Múzeumok Éjszakája hivatalos honlapján.
Megosztás