Újabb Potter-könyvek jönnek

MEGJELENT: 2019. június 5., szerda | SZERZŐ: Rónaszéki Rómeó

Egy rendkívül keserédes hír –, amely azért talán mégis jóval inkább édes, mintsem keserű – rázta meg a varázs- és a valós világot a napokban. J. K. Rowling bejelentette: négy új Harry Potter könyv érkezik a nyáron. Ez önmagában óriási durranás lenne, de azok, akik az eredeti hét könyvhöz hasonló kalandokra, vagy az ifjú – illetve az időközben már felnőtt – Harry újabb történeteire számítanak, valamelyest csalódni fognak, ugyanis nem ilyen jellegű bővítést kap a széria. A keményvonalas rajongók számára azonban talán még így is megérkezett az év egyik legjobb könyves híre. 

Kép forrása

Rowling a Pottermore weboldalán keresztül tudatta a világgal, hogy a nyáron új könyvek érkeznek majd, amelyek tovább tágítják ismereteinket az általa életre hívott varázsvilágról. A történetek a Roxfortban tanított varázstanokhoz kapcsolódnak, ezekbe engednek majd mélyebb betekintést. Nem Harry veszi fel tehát újra a harcot a gonosz erőkkel, mindössze mi tágíthatjuk az ismeretünket akár a saját „muglitörténelmünkről”, akár a varázsfőzetek, akár az asztronómia, akár az egyéb mágikus tárgyak, lények és bűbájok világáról. A négy kötet, amelyek a „Harry Potter: A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts”, a „Harry Potter: A Journey Through Potions and Herbology”, a „Harry Potter: A Journey Through Divination and Astronomy” és végül a „Harry Potter: A Journey Through Care of Magical Creatures” címeket viselik, a Pottermore-on lesznek bemutatva ebook formában. Kettő közülük ráadásul már június 27-én, így nem is kell sokat várniuk a rajongóknak. A műveket az Egyesület Királyság nemzeti könyvtárának kiállítása ihlette, és Rohan Daniel Eason illusztrálja majd. 
Azt, hogy az eredetileg angol, német, olasz és francia nyelven megjelenő írások mikor kerülnek lefordításra többek között magyarra, egyelőre nem lehet tudni, de ismerve Rowling varázsvilágának világszerte népes rajongótáborát, valószínűleg a hazai közönségnek sem kell majd sokat várnia, hogy betekinthessenek az új történetekbe. Harry Potter tehát nem tér újra vissza, de talán így is sokak számára megérkezett a nyár híre: nem kell újra elővenni valamelyik régi Rowling-művet, ha újra ki akarunk ruccanni a Roxfortba, itt lesznek az újak.
Megosztás