Jön a Harry Potter-kiállítás

Az Animus kiadó jóvoltából a magyarv olvasók hamarosan kézbe vehetik a J.K. Rowling harvardi végzősöknek mondott beszédét és személyes üzeneteit tartalmazó ajándékkötetet, illetve egy igazán különleges, a British Library nagyszabású Harry Potter-kiállítása alapján készült kiadványt.


Kép forrása

Az új illusztrált Potter-kötet révén a British Library tömegeket vonzó kiállításának világába csöppenhetünk. A monumentális kiállítás, amelyen számos relikvia mellett a varázslás történetével kapcsolatos dokumentumok és műtárgyak is szerepelnek a Harry Potter és a bölcsek köve megjelenésének huszadik évfordulója alkalmából tiszteleg a mítoszok és legendák halhatatlan hősei előtt. 
Számos ritka könyv és kézirat tekinthető meg a tárlaton, amelyek a varázslás folklórjával foglalkoznak, de varázslóüst, boszorkányseprű és kristálygömb is van a kiállított tárgyak között. A Potter-történet születését J.K. Rowling sok vázlata, rajza, a Roxfort varázslóiskolában oktatott tantárgyak felsorolása és a Roxfort térképe is illusztrálja. A kiállítás anyagát a Roxfort tantárgyai szerint rendezték el, külön szobát kapott egyebek mellett a bájitaltan, a sötét varázslatok kivédése vagy a legendás lények gondozása.
Az egyes szekciókban azok a tárgyi emlékek is megjelennek, amelyeket Rowling belevont a kitalált varázslóvilágba. A bájitaltannal foglalkozó teremben például a British Múzeumtól kölcsönkapott bronzkori üst is látható.
A február 28-ig megtekinthető kiállítást a későbbiekben New Yorkban is bemutatják. Most azonban hozzánk is eljön, igaz, egyelőre csak egy könyv formájában.