Jön a Harry Potter-kiállítás

MEGJELENT: 2018. január 10. | SZERZŐ: rácz

Az Animus kiadó jóvoltából a magyarv olvasók hamarosan kézbe vehetik a J.K. Rowling harvardi végzősöknek mondott beszédét és személyes üzeneteit tartalmazó ajándékkötetet, illetve egy igazán különleges, a British Library nagyszabású Harry Potter-kiállítása alapján készült kiadványt.


Kép forrása

Az új illusztrált Potter-kötet révén a British Library tömegeket vonzó kiállításának világába csöppenhetünk. A monumentális kiállítás, amelyen számos relikvia mellett a varázslás történetével kapcsolatos dokumentumok és műtárgyak is szerepelnek a Harry Potter és a bölcsek köve megjelenésének huszadik évfordulója alkalmából tiszteleg a mítoszok és legendák halhatatlan hősei előtt. 
Számos ritka könyv és kézirat tekinthető meg a tárlaton, amelyek a varázslás folklórjával foglalkoznak, de varázslóüst, boszorkányseprű és kristálygömb is van a kiállított tárgyak között. A Potter-történet születését J.K. Rowling sok vázlata, rajza, a Roxfort varázslóiskolában oktatott tantárgyak felsorolása és a Roxfort térképe is illusztrálja. A kiállítás anyagát a Roxfort tantárgyai szerint rendezték el, külön szobát kapott egyebek mellett a bájitaltan, a sötét varázslatok kivédése vagy a legendás lények gondozása.
Az egyes szekciókban azok a tárgyi emlékek is megjelennek, amelyeket Rowling belevont a kitalált varázslóvilágba. A bájitaltannal foglalkozó teremben például a British Múzeumtól kölcsönkapott bronzkori üst is látható.
A február 28-ig megtekinthető kiállítást a későbbiekben New Yorkban is bemutatják. Most azonban hozzánk is eljön, igaz, egyelőre csak egy könyv formájában.
Megosztás

Egypercesek

Koko távozott

Koko távozott

Jelbeszédével átírta mindazt, amit az állati elmékről gondolunk

Mire való ez a gomb?

Megjelent Bruce Dickinsonnak, az Iron Maiden frontemberének önéletrajzi könyve

Könyvről Könyvért

Cikkeket csak előzetes egyeztetést követően fogadnak

Orgonaépítők

A hagyományos kézműves orgonaépítés korából hasonló gyűjtemény eddig nem volt ismert

Harmincötezer éves a film históriája

Dealben nincs mozi, csak mozi-múzeum

Feliratkozás a hírlevélre

Email