Mesék és leletek

Különleges pályázatot hirdetett gyerekeknek, illetve fiataloknak a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma. A kiírás azoktól vár eredeti meséket és novellákat, akiket valamilyen módon megszólított a múzeum új kiállítása. 

Kép forrása

A Várnegyed a föld alól – 10 év régészeti kutatásai a Budai Várban címen szervezett kiállítás az elmúlt tíz év kutatásai eredményeiből ad válogatást olyan fontos helyszíneket tekintve át, mint pl. az egykori Városháza, a Karmelita épületegyüttes (ma Miniszterelnökség), a Várkert Bazár, a Mátyás-templom és az Erdélyi bástya (Táncsics Mihály utca). 
A rendkívül gazdag és képzelet-megindító kiállítás szervezői most lehetőséget kínálnak arra, hogy a nekilóduló fantázia formát ölthessen. A meghirdetett pályázat szerint olyan mesék és novellák benyújtását várják, melyek a kiállítás valamely tárgyához kapcsolódnak az alábbiak közül: 17. századi ezüst íjászgyűrű, 16-17. századi arany fülbevaló, 17-18. századi rézgyertyakoppantó, 15. századi kő napóra töredéke, 16-17. századi vas zárszerkezet, 17. századi madarat ábrázoló mázas kerámiatál, 16-17. századi női alakos bicska, 15-16. századi csont társasjáték-figura, 16-17. századi kiöntőcsöves korsó bekarcolt hajóábrázolással, vagy egy 15-16. századi vaskulcs.
Amennyiben azonban a pályázó a felsorolt kiállítási tárgyak helyett másvalamiről szeretne írni, azt is elfogadják a szervezők, illetve a zsűri tagjai: Kiss Noémi és Kukorelly Endre írók
Korosztályi kategóriák: 9-13 és 14-18 év között.
Terjedelmi megkötés: kisebbeknek max. 10 000, nagyobbaknak max. 20 000 karakter szóközzel (de a terjedelmi megkötéstől is el lehet térni).
Formátum: pdf
A pályamunkák beküldésének határideje: 2019. június 30.
Beküldendő adatok: jelige, név, életkor, emailcím, telefonszám
Beküldés a következő e-mail címre: kiss.emoke@mail.btm.hu