Képregényes Budapest

MEGJELENT: 2019. május 8., szerda | SZERZŐ: Gábor Bálint

Elképesztően izgalmas programsorozattal, szinte egy teljes képregényes héttel várja a képtelen képes fantáziák barátait a Magyar Képregény Szövetség. Az idén tizenötödik alkalommal megrendezett Nemzetközi Képregény Fesztivál több helyszínen kínál csemegéket. 

Kép forrása

A jubileumi képregényünnep nemcsak a különleges évfordulónak köszönhetően lett az ország legnagyobb képregényes rendezvénye, de hagyományosan is az egyik legkomolyabb comic-találkozó. Idén május 8., szerda és május 12., vasárnap között öt napon át válogathatnak a rajongók a képregényes kulturális programok között. 
Május 8-án, szerdán, 19 órakor a Restro Puskinban Panelbe rejtett világ címmel képregénykiállítás nyílik 2018 díjnyertes magyar képregényalkotóinak munkáiból.
Másnap, csütörtökön, ugyancsak este héttől Képregény Könyvtár - Top 10 Szuperhősnő címmel tart kerekasztal beszélgetést a Roboraptor Képregény rovatának munkatársai a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben. (1086 Budapest, Magdolna u. 1.) A belépés ingyenes.
Pénteken 18 órától a 15. Budapesti Nemzetközi Képregény Fesztivál keretében az Olasz Kultúrintézet idei vendége Vittorio Giardino tart közönségtalálkozót és dedikálást. 
Ugyanebben az időben a Klauzál13 Kortárs Galériában (1072 Budapest, Klauzál tér 13.) László Márk Nagyon Rossz álmok című kiállításának megnyitóján nézelődhet a közönség. A kiállítást megnyitja Szép Eszter képregénykutató, kritikus. A belépés ingyenes, a kiállítás pedig június 14-ig lesz látogatható.
Szombaton, május 11-én 12 órától Francia Intézet Auditóriumában (1011 Budapest, Fő u. 17.) egy másik vendég, Jean-Pierre Pécau képregényszerző beszélget Bayer Antallal, a Magyar Képregénykiadók Szövetségének volt elnökével francia nyelven, tolmácsolással. A beszélgetést követően Jean-Pierre Pécau és Farkas Lajos dedikál a Latitudes Könyvesboltban.

Délután öttől a Bem moziban (1027 Budapest, Margit körút 5.) lesz újabb rendezvény: 

Művész vagy kattant zseni címmel az idén kilencven éves Alejandro Jodorowskyról, illetve műveiről – a soha el nem készült Dűnétől az Incalon át a Metabáróig – lesz pódiumbeszélgetés.
És vasárnap végre a nagy képregényes találkozóra is sor került. A 15. Budapesti Nemzetközi Képregény Fesztivál délelőtt tízkor nyit, szokás szerint a Dürer kertben (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.). A rendezvényen egész napos vásár, dedikálások, workshopok, előadások és kulturális programok várják az érdeklődőket, akik mások mellett a külföldi vendégekkel is találkozhatnak. Belépő csak ide kell majd, ára 1000 forint, ám a belépés tíz év alatt ingyenes.
Megosztás