Éjszárny után Hollóvér

Folytatódik a magyar olvasók közt is tavaly nagy sikert arató Éjszárny című sci-fi. Ed McDonald trilógiájának második kötete tavasszal érkezik még több mágiával és színesebb fantáziavilág ábrázolással.

Kép forrása
 
Mágia, vérszomjas démonok és halhatatlan uralkodók, egy pusztító fegyver, egy fejvadász és csapata – mindez egy olyan történetben, amit az utóbbi idők egyik legnagyobb fantasy debütálásának tartja a könyves szakma. A Londonban élő Ed McDonald Éjszárny című trilógiájának első kötete tavaly jelent meg magyarul – ajánlottuk még ősszel a nyitódarabot. Most pedig már az újabb részt harangozhatjuk be, hiszen tavasszal érkezik a folytatás, Hollóvér címmel.
Az első történet után időben négy évvel később járunk. Valengrad városa jelentősen megváltozott, sőt olyannyira, hogy éppen egy új hatalom van születőben. A Fénylányként ismert szellem, csillogásba burkolózva jelenik meg többször városszerte. Az őt istenítő szekta pedig közben egyre nagyobb erőre, hatalomra tesz szert. Mindez pedig egy megállíthatatlannak tűnő káosz felé sodorja a várost.
Az újabb történet főhőse a már megismert fejvadászunk, Ryhalt Galharrow, illetve az Éjszárnyak, akik felveszik a harcot a káosz és a szekta ellen. Dolgokat igencsak megnehezíti, hogy ismeretlenek feltörik Szarkaláb széfjét és ellopnak egy elképesztő és rettentő hatalmú tárgyat, aminek megtalálásáért Galharrow-ék igyekeznek mindent megtenni. Még akár a Kárhozat kellős közepébe is hajlandóak belevetniük magukat. 
Ed McDonald a kiadó szerint lehengerlő stílusban, váratlan húzásokkal és új szereplőkkel bővíti ki és mélyíti el a történetét, ráadásul a Hollóvérben jobban elmélyülhetünk a sztori világában, mindemellett pedig még nagyobb szerepet kap a mágia.
A kötet a tervek szerint márciusban került a könyvesboltok polcaira, ám online már hamarosan előrendelhető.