Szárnyal az Éjszárny

Mágia, vérszomjas démonok és halhatatlan uralkodók, egy pusztító fegyver, egy fejvadász és csapata – mindez egy olyan történetben, ami az utóbbi idők legnagyobb fantasy debütálása. Ed McDonald Éjszárny című trilógiájának első kötete már magyarul is olvasható.

Kép forrása

„Látványos” akciójelenetek, egy olyan főhős, akinek minden rossz tulajdonsága ellenére drukkolunk, csavarokkal teli történet, egy véres és kemény fantasy, amiből nem hiányzik a szív sem – nagyjából így foglalták össze, illetve dicsérték Ed McDonald Éjszárny című regényét pályatársai. 
A Londonban élő író könyve tavaly októberben debütált, és mindjárt trilógiának szánta a történetet. Az első kötet már magyarul is elérhető, a tengerentúlon pedig már olvasható a második rész is, ami hozzánk majd várhatóan jövő tavasszal érkezik.
Éjszárny trilógia első része A holló jele 1., ami a kiadó szerint az elmúlt évek egyik legjobb grimdark fantasy debütálása.
A mese egy olyan világban játszódik, ahol széttört és szenvedő égbolt alatt terül el a Kárhozat végtelen és fertőzött sivataga. Ez a halhatatlan Mély Királyai ellen vívott könyörtelen háború sötét mementója. Igaz, ugyan, hogy a féktelen pusztítás már lassan száz éve ért véget. Mindezt pedig a Birodalom úgy érte el, hogy bevetette a Nall-gépezetet, az ismert világ leghatalmasabb fegyverét. Legyőzni viszont nem sikerült vele a királyokat, csupán kordában tartani – a mostanra romlott mágiával és vérszomjas démonokkal teli pusztaságban a halhatatlan uralkodók nagyon is éberek. Csak a megfelelő pillanatra várnak.
A történet főhőse a fejvadász Ryhalt Galharrow, aki jól ismeri a Kárhozatot. Amikor a hollót ábrázoló tetoválása életre kel, hogy előadja sürgető üzenetét, Galharrow az Éjszárnyakként ismert csatlósaival egy titokzatos nemesasszony keresésére indul az egyik távoli helyőrségbe. Egyikük sincs azonban felkészülve arra, amit ott találnak: a Mély Királyai nem félik többé a Nall-gépezetet, és óriási seregükkel megindulnak a Birodalom felé. Az egyetlen reményt egy rég halott varázsló öröksége jelentheti, ám az Éjszárnyak ideje fogytán van…