A háttérben súlyos titok húzódik

A krimik és a kalandtörténetek után belekóstolt a sci-fi műfajba is Kirsch Ákos, aki a görög rejtélyeket követően a galaxis távoli bolygójára repít egy kegyetlen gyilkosság és összeesküvés felderítésére. A hevesi író Kolónia című regénye nemrég jelent meg.

Kép forrása

Kirsch Ákos Heves megyében született, a középiskolát Gyöngyösön végezte, majd egy hatvani autóelektronikai gyárban kezdett dolgozni, ami esetében kapóra jött neki a négyműszakos munkarend, hiszen így hétköznap is akadtak szabadnapjai. Ennek köszönhetően pedig jutott idő hobbijára, az írásra is.
2011-ben jelent meg első regénye, A halál ékköve, majd nem sokkal később jött a Zeusz rejtélye. Mellettük novellákat és kisregényeket is írt, mint A hydra szeme, a Vörös hó vagy Az Olümposz-terv. Elsősorban a kaland és a krimi műfajban a kedvence, de belekóstolt már fantasybe és sci-fibe is a Frostheim Saga és Az ajándék című történeteivel.
Nemrégiben ismét a tudományos-fantasztikum világában tett egy utat, ezúttal viszont egy nagyobb lélegzetű történettel, a Kolónia című regénnyel.
A sztori a nem túl távoli jövőben játszódik, amikor már az emberiség teljesen kizsigerelte a Földet, melyen már alig található érintetlen területek. Óriási metropoliszok terülnek el sorban egymás mellett. Az emberiség azonban technikailag már elérte azt a szintet, hogy felfedezze a galaxist, és ismeretlen bolygókra utazzon. Mint például a Poszeidón elnevezésűre, amely egy vízbolygó, vagyis egy centinyi szárazföld sincs rajta. Mégis van rajta civilizáció, a Thalassa City kolóniája, melynek tagjai a víz alatti oszlopokra épült városban élnek, ami tulajdonképpen az egyetlen kontinensnek számít a vízbolygón.
Itt él főhősünk Cale Jonson nyomozó is, aki új ügyet kap. A nyüzsgő város békéjét ugyanis egy xenobiológus, Alan Rosenberg halála kavarja fel. A különös kegyetlenséggel megölt professzort egy sikátorban találják meg. 
Jonson teljes erővel beleveti magát a nyomozásban, miközben nemcsak a gyilkos után kutat, hanem még saját démonaival is meg kell küzdenie. A gyilkosság hátterében ráadásul egy súlyos titok húzódik, melyért sokan bármire képesek, hogy ne derüljön ki. 
Rövidesen gyökerestül megváltozik az élete, ahogy magával a halállal kénytelen farkasszemet nézni. Mindeközben veszélybe kerül a bolygón az őslakosok és telepesek közti egyensúly is, sőt a Galaktikus Unió szövetségi rendszere is széthullhat egy szörnyű háborút sejtetve…