Képregénykiállítás a belvárosban

Mintha napról napra népszerűbb volna a képregény Magyarországon. Persze a napról napra kissé túlzás, de akárhogyan is nézzük, a sokasodó képregény-kiadványok és gyarapodó képregény-kiadók mellett egyre többször szaladhatunk bele képregénykiállításba is. Néhány hónapja az Országos Széchényi Könyvtárban, most meg a budapesti Deák17 Galériában bukkannak föl a képregények. 

Kép forrása

A (teljes nevén) Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria pénteken megnyílt, Kölykök+Képregények című kiállításán olyan képregények láthatóak, amelyek így vagy úgy, de a gyerekekhez kötődnek. Gyerekekről, kamaszokról szólnak, kimondottan nekik készültek. Van itt rövid comic-streep, újragolndolt klasszikus, szellemes történet, furcsa fantázia, gyermekkori álmok és traumák, az első szerelem élménye, kamaszkori problémák rengetege, a fiatal felnőttkor dilemmái… Egyszóval minden, amit a képregény megenged. 
Megnyitó beszédében Szép Eszter képregénykutató rámutatott, hogy Zsigó Bianka kurátor kortás magyar grafikusok munkáiból szemezgetve rendkívül széles közönséghez szóló műveket válogatott be a tárlat anyagába. 
A kiállítás művei az óvodáskorúaktól a kamaszokig mindenkihez szólnak, és persze szólnak a felnőttekhez is, megmutatva, hogy a képregény a felületes szórakoztatás eszköze éppen úgy lehet, mint ahogyan komoly, tartalmas gondolatok művészi szintű közvetítője. 
A kiállítás megtekinthető: 2018. szeptember 7 – október 27-ig, a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában (1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. em.).

Kép forrása